Nieuws

Winterweer en het OV

Het openbaar vervoer is weer opgestart

Laatste update: maandag 15 februari 2021 16:30

Inmiddels is code rood ingetrokken. Wel wordt er nog gewaarschuwd voor lokale gladheid, dus let op bij het in- en uitstappen. 

NS rijdt vanaf vandaag weer de reguliere dienstregeling. De overige OV-bedrijven rijden inmiddels weer volgens dienstregeling op een paar aanpassingen na.

Plan je reis kort voor vertrek en reis alleen als het noodzakelijk is. 

Laatste update: 15 februari 16.15 uur 

Op reis met winterweer

Vanwege corona geldt nog steeds het advies van de overheid om de trein alleen voor noodzakelijke reizen te gebruiken. Ga je op reis met het OV? Plan dan je reis vlak voor vertrek en houd rekening met langere reis- en overstaptijden.

Het openbaar vervoer rijdt grotendeels weer volgens de normale dienstregeling. Als er uitzonderingen zijn dan laten we dat hieronder aan je weten.

Winterweer en het OV

Arriva

Arriva rijdt volgens de dienstregeling waar het kan. Kijk hieronder voor uitzonderingen!

Regio's met bijzonderheden:

Friesland

Het Arriva OV Servicepunt in Heerenveen is op 15 februari 2021 gesloten.

Waddeneilanden

De bussen op de eilanden rijden weer.

Door de invloed van het winterweer op de Waddenzee past Rederij Doeksen de afvaarten aan. Arriva past de busdienst aan op deze situatie. De bussen op Vlieland en Terschelling sluiten aan op de boten van Rederij Doeksen.

Bijzonderheden:

  • De bussen op Vlieland rijden vraagafhankelijk. Dit betekent dat de bussen alleen rijden als je reserveert. Reserveer je busrit tot 1 uur van tevoren door te bellen met 0562 451210;
  • Op Terschelling rijden er extra bussen. Kijk voor meer informatie op www.bus-terschelling.nl
  • Aangepaste dienstregeling Schiermonnikoog en Ameland door aangepaste afvaarten

Door ijsvorming varen er t/m woensdag 17 februari geen sneldiensten van Wagenborg Passagiersdiensten tussen Ameland-Holwerd en Lauwersoog-Schiermonnikoog.

  • Lijn 166 (Leeuwarden - Holwerd) rijdt NIET;
  • Lijn 66 (Leeuwarden - Holwerd) rijdt wel;
  • Lijn 155 (Leeuwarden-Lauwersoog) rijdt wel.

Breng

De bussen en treinen van Breng rijden op dit moment zoals gebruikelijk. Ze blijven de situatie monitoren. Houd de pagina van Breng in de gaten voor updates.

Connexxion

Onze bussen rijden volgens de dienstregeling. Ook de Valleilijn rijdt volgens de gebruikelijke dienstregeling. Connexxion blijft de situatie op de weg monitoren.

EBS

EBS is in alle regio's weer gaan rijden. Het duurt even voor de dienstregeling weer normaal is. Hou nog rekening met vertragingen vandaag.

GVB

Alle tram-, bus- en metrolijnen worden ingezet. Houd rekening met vertraging. Check daarom altijd voor vertrek de reisplanner voor de meest actuele informatie.

Hermes

De bussen en treinen van Hermes rijden op dit moment zoals gebruikelijk. Hermes houd je via hun site op de hoogte. 

HTM

Alle bussen en trams rijden weer volgens de normale dienstregeling. Houd de website van HTM in de gaten voor de meest actuele info.

Keolis

Op dit moment rijden de bussen en treinen van Keolis normaal. Wel is het op een aantal bushaltes en busstations erg glad. Houd daarom bij het in- en uitstappen rekening met de gladheid! 

NS

NS rijdt vanaf vandaag weer de reguliere dienstregeling. 

Vanaf maandag rijdt NS weer de reguliere dienstregeling van voor de sneeuw- en vorstperiode. Nu opstelterreinen beter bereikbaar zijn voor controles en onderhoud, komen er steeds meer treinen beschikbaar voor de reizigers. NS zorgt ervoor dat treinen waar flink wat ijs op zit door ‘de-icing’ straten gaan en een onderhoudsbeurt krijgen. Ze houden er rekening mee dat treinen meer storingen geven dan ze gewend zijn, omdat ze vorige week in extreme kou stil hebben gestaan. Op de werkplaatsen werken collega’s met man en macht om alle treinen zo snel mogelijk op het spoor te krijgen.

Desondanks is het mogelijk dat treinen uitvallen, er minder treinen rijden, of dat erkortere treinen rijden dan reizigers van NS gewend is. Daardoor kan het drukker zijn.  Check kort voor vertrek de reisplanner.

OV Regio IJsselmond

De bussen van OV Regio IJsselmond rijden op dit moment zoals gebruikelijk. We blijven de situatie monitoren. Houd deze pagina in de gaten voor updates.Ze houden je via hun site op de hoogte. 

Rederij Doeksen

Door de snel toenemende ijsgang en de weersverwachtingen zijn alle afvaarten van de sneldienst vervallen. Doeksen verwacht dat de sneldienst t/m woensdag 17 februari uit de vaart blijft. De autoveerdienst vaart op aangepaste tijden. Deze zijn in de reisplanner verwerkt. Kijk op de site van Rederij Doeksen voor het overzicht van de aangepaste tijden.

Rederij Doeksen geeft aan dat ze te maken hebben met een uitzonderlijke situatie van extreem weer, waarbij het weerbeeld veranderlijk is. Iedere dag beoordelen zij de situatie opnieuw. Zij vragen reizigers rekening te houden met vertragingen en – mogelijk – een gewijzigde dienstregeling of uitval van schepen.

Zodra er meer bekend is over de dienstregeling voor de dagen hierna, volgt meer informatie via de website van Rederij Doeksen en de sociale kanalen.

Qbuzz

Qbuzz - Drechtsteden - Molenlanden - Gorinchem

Qbuzz rijdt volgens de dienstregeling.

Qbuzz - Groningen - Drenthe 

Qbuzz rijdt volgens de dienstregeling.

RET

Vanaf maandagochtend 15 februari rijdt de RET een aangepaste dienstregeling voor metrolijn A en B.

  • Metrolijn A rijdt tussen Binnenhof en Graskruid

U-OV

U-OV rijdt volgens dienstregeling.

Wagenborg Passagiersdiensten

Sneldienst
Vanwege ijsgang kunnen de sneldiensten tot en met woensdag 17 februari niet varen tussen Ameland - Holwerd v.v., alsmede tussen Lauwersoog - Schiermonnikoog v.v. Alle afvaarten van de m.s. Fostaborg en de m.s. Esonborg vallen uit.

Noodzakelijk reizen

Voor heel Nederland geldt een strengere lockdown om zo verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De overheid roept iedereen op om zoveel mogelijk thuis te blijven en niet onnodig op pad te gaan. Dit betekent dat deze oproep ook geldt voor het openbaar vervoer en je te houden aan alle maatregelen.

9292 reist met je mee

 

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over het OV via Facebook en Instagram. Je kunt een vraag stellen via Twitter, FB Messenger of bellen met 0900-9292 (€0,90 /min. max. €18)