Nieuws

Werkzaamheden Zwolle 6 - 22 juli

Geen of minder treinen van, naar en via Zwolle

Laatste update: donderdag 4 juli 2019 13:39

Van zaterdag 6 tot en met maandag 22 juli gaat Prorail hard aan de slag bij Zwolle. Deze werkzaamheden kunnen een grote invloed hebben op je reis. Maak gebruik van het vervangend busvervoer of de overige treinen. Houd rekening met een extra reistijd van 15 tot 45 minuten. Dinsdag 9 juli rijdt het treinverkeer aan de oostzijde weer grotendeels. Lees het bericht voor alle gevolgen in het treinverkeer.

Vernieuwen wissels Zwolle

Van zaterdag 6 tot en met maandag 22 juli 2019 vernieuwt Prorail alle sporen en wissels aan de westzijde van het station, nadat vorig jaar de oostzijde is gedaan. Dit betekent dat ze de sporen aan de westkant helemaal weghalen en weer opnieuw neerleggen. Dit is een grote en belangrijk stap om het spoorknooppunt Zwolle klaar te maken voor de toekomst en ervoor te zorgen dat jouw treinreis soepel verloopt.

Gevolgen treinverkeer

  • zaterdag 6 en zondag 7 juli: er rijden bussen van/naar Zwolle in alle richtingen van/naar 't Harde, Kampen Zuid, Kampen, Meppel, Ommen, Nijverdal en Olst
  • maandag 8 juli: er rijden bussen tussen Zwolle en 't Harde, Kampen Zuid, Kampen, Ommen, Nijverdal en Olst
  • van/naar Wijhe van 6 tot en met 8 juli: de bussen rijden in Wijhe niet naar het station, maar stoppen op de OV-halte aan de Raalterweg
  • dinsdag 9 tot en met zaterdag 20 juli en maandag 22 juli: er rijden bussen tussen Zwolle en 't Harde, Kampen Zuid en Kampen; tussen Zwolle en Raalte rijden alleen Sprinters
  • zondag 21 juli: er rijden bussen tussen Zwolle en 't Harde, Kampen Zuid, Kampen en Meppel

Houd rekening met een extra reistijd van 15 tot 45 minuten. De laatste aansluitingen kunnen niet worden gegarandeerd. Alle wijzigingen zijn in onze planner verwerkt. Plan je reis van te voren. 

ProRail combineert werkzaamheden

Om werkzaamheden slim te combineren, worden ook nog veel werkzaamheden op de sporen in de omgeving van Zwolle opgepakt. Zo vernieuwt Prorail alle sporen en wissels, maar ook alles wat daarbij hoort, zoals de bovenleiding en kabels die de wissels aansturen. 

Daarnaaast brengen ze damwanden aan bij viaducten en bruggen tussen Zwolle en Herfte, vernieuwen ze delen spoor tussen Zwolle en Wijhe en doen ze groot onderhoud aan de Vechtbrug. Bij Dalfsen maken ze een keervoorziening, waardoor treinen vanuit Ommen tot aan Dalfsen kunnen rijden als station Zwolle buiten dienst is. Tot nu toe kan dit niet.

Wil je er meer weten? Op de site van ProRail is het het hele verloop van het project in Zwolle te lezen.

Beeld: archief ProRail

9292 reist met je mee

 

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over het OV via Facebook en Instagram. Je kunt een vraag stellen via Twitter, FB Messenger of bellen met 0900-9292 (€0,90 p/m max. €18)