Nieuws

Werkzaamheden Utrecht - Den Bosch/Tiel

Geen treinen maar bussen van 3 juli t/m 9 augustus

Laatste update: woensdag 1 juli 2020 20:37

Van vrijdag 3 juli aanvang treindienst tot en met zondag 9 augustus einde treindienst voert ProRail werkzaamheden uit op en rondom het spoor. In deze 6 weken durende buitendienststelling zijn er 3 periodes waarin er in het geheel geen treinen rijden tussen Utrecht Centraal en ’s-Hertogenbosch en/of tussen Geldermalsen en Tiel en/of Geldermalsen en Leerdam. 

NS en Qbuzz zullen rijden volgens een tijdelijk aangepaste dienstregeling of zullen vervangend busvervoer inzetten.

Wat zijn de werkzaamheden en de gevolgen 

Van vrijdag 3 juli t/m zondag 9 augustus wordt door ProRail station Geldermalsen opnieuw ingericht om te voldoen aan het Programma Hoogfrequent Spoor. 

In deze 6 weken durende buitendienststelling zijn er 3 periodes waarin er in het geheel geen treinen rijden tussen Utrecht Centraal en ’s-Hertogenbosch en/of tussen Geldermalsen en Tiel en/of Geldermalsen en Leerdam.

In de tussenliggende periodes is het spoor deels in gebruik. NS en Qbuzz zullen rijden volgens een tijdelijk aangepaste dienstregeling of zullen vervangend busvervoer inzetten.

De werkzaamheden worden verwerkt in onze planner. Plan je reis van tevoren.

Reis je in de genoemde periode op dit traject?

Vermijd drukte en reis buiten de spits

Het kan in de vervangende NS-bussen en bij de haltes van deze bussen druk zijn. We raden je daarom aan niet tijdens de ochtend- en avondspits te reizen.

Vergeet niet je mondkapje mee te nemen. Dit is verplicht in het OV om verspreiding van het coronavirus te voorkomen en geldt ook in het vervangend busvervoer.

Geldig vervoerbewijs en in- en uitchecken

Ook als je gebruik maakt van de vervangende bussen, heb je een geldig vervoerbewijs nodig.

  • Begint je reis met de trein, dan check je in op het vertrekstation. Uitchecken doe je bij het verlaten van het station.
  • Reis je (op een deel van het gestremde traject) met vervangend busvervoer, dan check je (opnieuw) in en uit bij de begin- en eindhalte van de vervangende bus.

Van dinsdag 14 t/m woensdag 29 juli vinden er tevens werkzaamheden plaats op het traject Amsterdam Centraal-Amsterdam Bijlmer ArenA en van 14 t/m 23 juli tussen Breukelen-Utrecht Centraal, waardoor er op de genoemde trajecten geen of beperkt treinverkeer mogelijk is. Afhankelijk van jouw reis kan het zijn dat je op één traject te maken krijgt met meerdere werkzaamheden.

9292 reist met je mee

 

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over het OV via Facebook en Instagram. Je kunt een vraag stellen via Twitter, FB Messenger of bellen met 0900-9292 (€0,90 /min. max. €18)