Wil je een reisadvies op maat? Neem contact met ons op: 0900 - 9292 (€0,90 p/m max. €18,-)

Nieuws

Waterbus naar Schiedam

Het Waterbus netwerk wordt uitgebreid

Laatste update: woensdag 26 april 2017 14:22

Waterbus, het grootste veerdiensten netwerk van Nederland, gaat vanaf maandag 1 mei 2017 tijdens de ochtend- en avondspits op werkdagen ook naar Schiedam varen.

Beter benutten

Samen met opdrachtgevers/ initiatiefnemers Havenbedrijf Rotterdam, gemeenten Schiedam en Rotterdam en met programma Beter Benutten wordt het Waterbus netwerk uitgebreid met lijn 181, een verbinding tussen Rotterdam Heijplaat-RDM en Schiedam. Hierdoor wordt het drukste gedeelte van lijn 18 (Heijplaat-RDM – St. Jobshaven) ontlast en komen er extra reismogelijkheden voor reizigers uit Schiedam en Vlaardingen.

Schiedam Maasboulevard

Waterbus zet hiervoor de Aqua Fox in tussen de halte Rotterdam Heijplaat-RDM en de nieuwe halte Schiedam Maasboulevard. Door de toevoeging van lijn 181 en aansluiting op RDM, wordt een directe verbinding gecreëerd van Schiedam aan de noordzijde van de Nieuwe Maas met Heijplaat-RDM aan de zuidzijde van de Nieuwe Maas en een overstapmogelijkheid naar Rotterdam.

Uitbreiding

De nieuwe halte Schiedam Maasboulevard maakt deel uit van de uitbreiding van het Waterbus netwerk in Rotterdam, in dat verband is recentelijk ook halte ss Rotterdam in gebruik genomen.

9292 reist met je mee

  Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over het OV via Facebook en Instagram. Je kunt een vraag stellen via Twitter, FB Messenger of bellen met 0900-9292 (€0,90 p/m max. €18)