Nieuws

Vraag restsaldo verlopen OV-Chipkaart terug

Jouw geld telt!

Laatste update: zondag 31 december 2017 15:00

Wanneer je OV-chipkaart verloopt, kun je het geld dat nog op de kaart staat terugvragen. Veel mensen weten dit niet of vergeten dit te doen. Zonde, want het is jouw geld! Met deze actie roept Translink, het bedrijf achter de OV-chipkaart, iedereen op om kaarten die al langer dan een jaar zijn verlopen, op te sturen.

Langer dan jaar verlopen

Op elke OV-chipkaart staat een verloopdatum, die is bepalend voor hoe het saldo is terug te vragen. Is de kaart langer dan een jaar verlopen, dan zijn de gegevens ervan niet meer online beschikbaar. Saldo terugvragen kan door naar de website van OV-Chipkaart.nl te gaan, het formulier met naam en bankrekeningnummer in te vullen en dat samen met de kaart gratis naar Translink op te sturen.

Korter dan jaar verlopen

Ook voor OV-chipkaarten die tot een jaar zijn verlopen heeft Translink het terugvragen van restsaldo eenvoudiger gemaakt. Omdat van deze kaarten de chipgegevens bewaard worden kunnen reizigers telefonisch of via www.ov-chipkaart.nl hun geld terugvragen. Op deze website kan elke reiziger met behulp van het kaartnummer het uitstaande saldo checken. En al voordat de verloopdatum verstreken is attendeert Translink reizigers met een persoonlijke OV-chipkaart op het binnenkort verlopen van hun kaart.

Overzicht geld terugvragen verlopen OV-Chipkaart.

 

Goed doel, sportclub of school

Tijdens de actie ‘Jouw geld telt’, die loopt tot het einde van dit jaar, kunnen kaarthouders er ook voor kiezen om hun saldo ten goede te laten komen aan beter toegankelijk OV voor mensen met een fysieke beperking. Het saldo wordt dan gedoneerd aan de Roos Prommenschenckel Foundation, die zich speciaal voor dit doel inzet. Tot slot biedt de Translink-actie ook de mogelijkheid aan bijvoorbeeld sportclubs en scholen om langer dan een jaar verlopen OV-chipkaarten te verzamelen en gebundeld naar Translink te sturen, waarbij de opbrengst voor de club of school is. Groothedde: “Er is dus altijd een reden om even goed in die keukenla te kijken.”

9292 reist met je mee

 

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over het OV via Facebook en Instagram. Je kunt een vraag stellen via Twitter, FB Messenger of bellen met 0900-9292 (€0,90 p/m max. €18)