Nieuws

Studiekeuze maken? Check alvast je reistijd!

Laat jouw studiekeus niet afhangen van de afstand

Laatste update: woensdag 10 oktober 2018 11:27

Sta je op het punt een keus te maken voor een nieuwe studie? Dan spelen er veel dingen een rol die invloed hebben op je keus. De reisafstand is daar vaak een onderdeel van. Kijk dus van te voren wat de locatie van de opleiding is en of deze makkelijk met het OV te bereiken is.

Plan je reis van tevoren

Over het algemeen zijn locaties van opleidingen goed met het openbaar vervoer te bereiken. Maar we kunnen ons voorstellen dat je dit van te voren wilt weten. Het makkelijkst is dus om in onze planner vast te kijken wat je reistijd gaat worden. Een reisadvies opvragen voor over een jaar dat gaat helaas niet. Onze tip is om een reisadvies voor een dinsdag buiten een vakantieperiode op te vragen. Je krijgt dan al een goed beeld van de mogelijkheden. 

Plan je reis naar jouw opleiding  

Studentenreisproduct

Ga je voor het eerst naar de MBO, HBO of ga je studeren en maak je daarbij gebruik van het OV? Dan zijn er aantal dingen waar je aan moet denken. Wij reizen graag even met je mee.

Geen studentenreisproduct maar een abonnement

Gaat je studentenreisproduct op een later moment in dan je studie begint? Of doe je een deeltijd- of bbl-opleiding (MBO), en heb je geen recht op het studentenreisproduct?

Dan is het kopen van een abonnement vaak een voordelige oplossing. Onze OV Prijswijzer helpt je om op zoek te gaan naar een passend abonnement.

Scholieren- en Studentenkortingen

Er zijn veel soorten abonnementen die gelden per OV-bedrijf. Daarnaast zijn er ook kortingsmogelijkheden en abonnementen die voor het hele land gelden of voor een vast reisgebied. We hebben ze voor je in een overzicht gezet.

Onderweg

Ben je straks #onderweg naar je nieuwe opleiding, luister dan naar een van onze playlists. Even nog relaxen voordat je schooldag begint. Maar dit kan nu natuurlijk ook al! 

9292 reist met je mee

 

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over het OV via Facebook en Instagram. Je kunt een vraag stellen via Twitter, FB Messenger of bellen met 0900-9292 (€0,90 p/m max. €18)