Wil je een reisadvies op maat? Neem contact met ons op: 0900 - 9292 (€0,90 p/m max. €18,-)

Nieuws

Steeds minder cash in bussen Arriva

Arriva breidt cashloos betalen uit en start proef met ticketapparaat

Laatste update: dinsdag 28 februari 2017 09:44

Arriva streeft ernaar uiterlijk per 1 januari 2018 in al haar bussen in Nederland geeen contant geld meer te accepteren. Hiervan ga je als reiziger steeds meer merken. Vanaf 1 maart betaal je na 19.00 uur in de stadsbussen in Breda en 's-Hertogenbosch alleen nog maar cashloos. In Gouda en Alphen aan de Rijn komen er nieuwe ticketapparaten in de stadsbussen. Je leest er hieronder meer over. 

Uitbreiding proef cashloosbetalen

Met ingang van 1 maart 2017 is het voor reizigers die na 19.00 uur in een stadsbus in Breda of ‘s-Hertogenbosch stappen niet meer mogelijk een vervoerbewijs contant af te rekenen in de bus. Dit is een vervolgstap op de proef, die per 1 oktober 2016 is gestaret in de stadsbussen in Tilburg.

Arriva start met uitbreiding van deze proef als onderdeel van het pakket aan maatregelen om de hoeveelheid contant geld op de bussen te verminderen. Reizigers kunnen gedurende de proef gewoon in- en uitchecken met hun OV-chipkaart en een papieren kaartje betalen bij de buschauffeur met pin of contactloos. Ook is het mogelijk een e-ticket aan te schaffen via arriva.nl of een kaartje te kopen in de voorverkoop bij de Arriva Store.

Nieuwe ticketapparaten in stadbus Gouda en Alphen a/d Rijn

Met deze proef wil Arriva onderzoeken of deze variant van het ticketapparaat aansluit bij haar wensen en die van de reizigers. De chauffeur hoeft hiervoor geen vooraf gedrukte kaartjes meer mee te nemen, die worden via het ticketapparaat geprint als de reiziger een kaartje koopt.

De proef start op woensdag 1 maart in Gouda en op maandag 6 maart in Alphen aan den Rijn. Na afloop van de proef worden de bevindingen en ervaringen van de reizigers, de buschauffeurs en het technische team geëvalueerd en wordt er een keuze gemaakt voor een verdere uitrol in Nederland bij Arriva Uiteindelijk moeten alle bussen in Nederland zijn voorzien van een nieuw ticketapparaat waarmee reizigers kaartjes kunnen kopen met hun betaalpas (met pin of contactloos).

9292 reist met je mee

Logo MessengerBlijf op de hoogte van ons laatste nieuws over het OV via Facebook en Instagram. Je kunt een vraag stellen via Twitter, FB Messenger of bellen met 0900-9292 (€0,90 p/m max. €18)