Nieuws

Staking in streekvervoer zaterdag 21 mei 2022

Regio Eindhoven en Venlo

Laatste update: vrijdag 20 mei 2022 09:00

Er zijn acties aangekondigd in het streekvervoer. Het gaat steeds om stakingen van 24 uur (een dag) die zich verplaatsen naar andere delen van het land.

We houden je via deze pagina zo goed mogelijk op de hoogte van de ontwikkelingen. Het is op dit moment lastig in te schatten wat de gevolgen zijn voor je reis. Houd voor de meest actuele situatie de berichten in de reisplanner in de gaten.

In dit bericht vind je meer informatie en verwijzen we je door naar de OV-bedrijven voor de meest actuele stand van zaken.

Op zaterdag 21 mei 2022 wordt er weer door een deel van de buschauffeurs gestaakt. De staking heeft mogelijk invloed op jouw reis, omdat er ritten vervallen. 

Het gaat dit keer om ritten vanuit de vestigingen Eindhoven en Venlo.

Overzicht informatie per OV-bedrijf

Hermes: regio Eindhoven

Het is niet bekend welke ritten er precies vervallen in de regio Eindhoven. Reis je zaterdag 21 mei met het openbaar vervoer in of rondom Eindhoven? Plan je reis dan zo kort mogelijk voor vertrek.

Arriva - Venlo

Het is niet bekend welke ritten er precies vervallen in de regio Venlo. Reis je zaterdag 21 mei met het openbaar vervoer in of rondom Venlo? Plan je reis dan zo kort mogelijk voor vertrek.

Actuele meldingen van OV-bedrijven

Actuele meldingen van verstoringen en wijzigingen worden door de OV-bedrijven ingevoerd. Deze zijn terug te vinden in je reisadvies. Een overzicht van deze meldingen vind je op deze plek. In de zoekbalk zoek je op 'plaats', 'lijn' of 'OV-bedrijf' om de melding te vinden die voor jouw reis van toepassing kan zijn. Dit kan ook in de 9292 app. Je vindt de actuele meldingen via de menuknop bij "Wijzigingen". 

Plan je reis kort van tevoren - gebruik de "opties" in de 9292 planner

Hebben de acties gevolgen voor jouw reis, kijk dan van tevoren of er een alternatief reisadvies is. Zo kun je in de 9292 app bij 'opties' de mogelijkheid voor de bus uitschakelen. Wellicht kun je via een alternatieve route toch op je bestemming komen. 

Ook kun je bij 'start' en 'einde' van je reis kiezen om een deze delen van je reis te maken met de fiets, de scooter of ander vervoer.

Daar waar dit van toepassing is zullen we je laten zien of er een mogelijkheid is om een fiets of scooter te huren. 

 Heb je de 9292 app nog niet, via deze link kun je hem downloaden

 

9292 reist met je mee

 

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over het OV via Facebook en Instagram. Je kunt een vraag stellen via Twitter, FB Messenger of bellen met 0900-9292 (€0,90 /min. max. €18)