Nieuwsoverzicht

Staking Duitse treinen voorbij

Stakingen Duitsland

Laatste update: woensdag 24 januari 2024 10:00

De stakingen in het openbaar vervoer in Duitsland zijn voorbij. ICE, IC Berlijn en Nightjet rijden weer vanaf vandaag (29 januari).

Gebruik je ticket flexibel

Heb je een ticket naar/via/van Duitsland met een reisdatum tussen 24 en 29 januari? Je mag dit ticket tot en met 5 februari flexibel gebruiken op alle dagtreinen van de Deutsche Bahn. Je hoeft je ticket dan niet om te boeken. Het treinpersoneel is hiervan op de hoogte.

Reis annuleren of wijzigen

Heb je een ticket naar/via/van Duitsland met een reisdatum tussen 24 en 29 januari? Je mag dan jouw ticket gratis annuleren. 

Wil je het ticket graag gebruiken op een datum ná 5 februari? Dan kan je jouw ticket gratis wijzigen. Let hierbij wel op dat dit een ticket met eenzelfde tarief is, en dat het een rit met dezelfde vervoerder is.

Waarom staken de Duitse machinisten?

De machinisten staken omdat de vakbond voor treinbestuurders en de werkgever (spoorwegmaatschappij Deutsche Bahn) het niet eens kunnen worden. De machinisten willen namelijk graag hun werkweek van 38 uur naar 35 uur brengen. Ook willen ze €555 per maand meer verdienen en ze willen eenmalig €3.000 als inflatiecompensatie.