Wil je een reisadvies op maat? Neem contact met ons op: 0900 - 9292 (€0,90 p/m max. €18,-)

Nieuws

Schrijf een kort verhaal en win

Middelbare scholieren opgelet!

Laatste update: dinsdag 10 januari 2017 10:00

De 3e editie van "Mijn Kort Verhaal" is gestart. Zit je op de middelbare school en bezit je schrijftalent? Doe dan mee met dé schrijfwedstrijd voor scholieren. Schrijf een kort verhaal en win zo een gave citytrip voor 2 personen naar Berlijn of één van de andere prijzen. Meedoen kan tot 15 januari 2017, lees hieronder hoe.

Dé schrijfwedstrijd voor scholieren

9292 organiseert samen met Scholieren.com, Zoemer.nl en De Bezige Bij weer dé korte verhalenwedstrijd. Schrijf je al veel verhalen of was je altijd al van plan dit te gaan doen: Grijp dan nu je kans om jouw kort verhaal te laten beoordelen door een jury en door het Nederlandse publiek. Naast dat je kans maakt om bekend te worden als schrijver, maak je ook nog eens kans op hele leuke prijzen.

Het thema is 'De Overstap'

Meedoen is heel simpel. Schrijf je verhaal met als thema ‘De Overstap' in maximaal 1000 woorden. Het thema mag je zo letterlijk of figuurlijk nemen als je wilt. Lever je verhaal in vóór 15 januari 2017 via www.mijnkortverhaal.nl. Op deze site komt jouw verhaal te staan en waarop de lezers dan kunnen stemmen. Zo maak je kans op de publieksprijs. 

Win jij de reis naar Berlijn?

Bij een wedstrijd horen prijzen. Je kunt de publieksprijs winnen maar je maakt ook kans op een van de juryprijzen.

Publieksprijs

 • Publicatie op Zoemer.nl en Scholieren.com. Daarnaast een boekenpakket samengesteld door uitgeverij De Bezige Bij en van Oxford een jaar gratis school- en schrijfwaren.

Juryprijs

 • De hoofdprijs: Publicatie op Zoemer.nl en Scholieren.com. én een citytrip naar Berlijn. Je reist met de trein of bus naar Berlijn samen met een vriend/in of familielid. Daar is natuurlijk ook het verblijf geregeld. Ook krijg je het boekenpakket van De Bezige Bij.
 • De 2e prijs: publicatie op Zoemer.nl, boekenpakket van De Bezige Bij en een NS Cadeaukaart van € 50 te besteden in de NS Spoordeelwinkel.
 • De 3e prijs: publicatie op Zoemer.nl, boekenpakket van De Bezige Bij en een NS Cadeaukaart van € 25 te besteden in de NS Spoordeelwinkel.

spoordeelwinkel cadeaukaart

Wat zijn de voorwaarden om mee te doen

 • Je zit op een middelbare school in Nederland of in Vlaanderen en je schrijft in het Nederlands. Als je op het MBO zit, kun je meedoen als je niet ouder bent dan 19 jaar.
 • Je verhaal moet bij ons binnen zijn op zondag 15 januari 2017 om 23:59 uur.
 • Je verhaal is niet eerder gepubliceerd door een literaire uitgeverij of een erkend (online) magazine
 • Alle inzendingen worden door de redactie gecontroleerd en als voldaan is aan alle voorwaarden, gepubliceerd op de website www.mijnkortverhaal.nl
 • De redactie behoudt zich het recht voor om verhalen zonder opgaaf van reden niet te publiceren
 • De jurywinnaar wordt bekendgemaakt op zaterdag 18 februari 2017. Houd die dag vrij!
 • Het publiek kan stemmen vanaf 16 januari tot 1 februari 2017. De publiekswinnaar wordt ook verwacht op 18 februari 2017.

Logo's van de partners Mijn Kort Verhaal

9292 reist met je mee

Logo MessengerBlijf op de hoogte van ons laatste nieuws over het OV via Facebook en Instagram. Je kunt een vraag stellen via Twitter, FB Messenger of bellen met 0900-9292 (€0,70 p/m max. €14, vanaf 12 dec 2016 €0,90 p/m max. €18)