Wil je een reisadvies op maat? Neem contact met ons op: 0900 - 9292 (€0,90 p/m max. €18,-)

Nieuws

RET neemt vervoer Hoekse Lijn over

Vanaf 1 april zorgt RET voor vervangend busvervoer Hoekse Lijn

Laatste update: donderdag 23 maart 2017 09:18

Per 1 april 2017 rijdt de NS niet meer op de Hoekse Lijn, de treinverbinding tussen Schiedam Centrum en Hoek van Holland. Dit traject wordt omgebouwd tot metrolijn en de RET verzorgt in deze fase het vervangend busvervoer. Reizigers op dit traject stappen per 1 april ook over op nieuwe reisproducten en tarieven van de RET. 

Vervangend busvervoer

Met 40 bussen en 100 extra buschauffeurs verzorgt de RET het vervangend busvervoer tussen Hoek van Holland en Schiedam-Centrum. Reizigers kunnen voor hun reis op de Hoekse Lijn kiezen uit sneldiensten, die rechtstreeks naar Schiedam centrum rijden of een stopdienst, die stopt bij alle tussenliggende bestaande stations.

  • In Vlaardingen kunnen reizigers met de buslijnen 56 en 156 op het traject Vlaardingen West – Liesveldviaduct – Vlaardingen Oost – Vijfsluizen via metrostation Vijfsluizen richting Rotterdam reizen. 
  • Er worden extra bussen ingezet op het traject van buslijn 56. De bussen rijden minimaal even vaak als de trein.
  •  Doordeweeks rijden de bussen vanaf 05:30 uur, op zaterdag vanaf 07:00 uur en op zon- en feestdagen vanaf 08:00 uur. De bussen rijden dagelijks tot 00:30 uur.

De wijzigingen zijn in onze planner verwerkt. Wil je weten van de gevolgen zijn voor jouw reis plan dan je reis van te voren. 

Extra inzet drukke stranddagen

Tijdens stranddagen en evenementen zet de RET bij drukte extra bussen in. In de bus kunnen reizigers in- en uitchecken met hun ov-chipkaart. De kosten voor een rit met vervangend busvervoer (buslijnen 711,712 en 713) zijn gelijk aan de kosten voor een rit met de metro op de Hoekse Lijn vanaf september 2017. Voor buslijn 56 en de extra buslijn 156 gelden de normale reiskosten van buslijn 56.

Reisproducten en tarieven

NS producten zijn vanaf 1 april niet meer geldig op de Hoekse Lijn. Vanaf dit moment gelden de regionale producten en tarieven van de RET. Op www.ret.nl/hoekselijn is alle informatie te vinden en kunnen mensen zich ook abonneren op de Hoekse Lijn Nieuwsbrief.

Reisinformatie

Om reizigers te informeren over het vervangend busvervoer start de RET met een informatiecampagne. Zo wordt er een informatiebus ingezet die alle gemeenten langs de Hoekse Lijn bezoekt en zet de RET informatiepanelen en informatieteams in op de stations om reizigers te informeren.

Voorbereiding Metrolijn B

In september gaat de RET met de metro op de Hoekse Lijn rijden. Metrolijn B rijdt dan van het strand van Nesselande naar de Haven van Hoek van Holland. De voorbereidingen voor de Hoekse Lijn zijn inmiddels in volle gang. Naast de bouw van technische ruimtes langs het traject voor stroom- en spoorbeveiliging wordt er momenteel 1200 kilometer aan kabels en leidingen gelegd om de metro’s van stroom te voorzien. De 16 nieuwe metro’s die de RET vorig jaar kocht worden tijdig geleverd zodat zij nog uitgebreid getest kunnen worden. Via betaalde leerwerktrajecten worden 26 nieuwe metrobestuurders opgeleid. Daarnaast worden alle metrobestuurders met behulp van 3D desktopsimulatoren opgeleid om op het nieuwe traject te gaan rijden.

Beeld: RET

9292 reist met je mee

Logo MessengerBlijf op de hoogte van ons laatste nieuws over het OV via Facebook en Instagram. Je kunt een vraag stellen via Twitter, FB Messenger of bellen met 0900-9292 (€0,90 p/m max. €18)