Nieuws

Qbuzz vanaf 9 december in regio DMG

Veranderingen in Drechtsteden, Molenlanden & Gorinchem en op de MerwedeLingelijn

Laatste update: woensdag 21 november 2018 09:00

Vanaf 9 december 2018 verzorgt Qbuzz voor minimaal 8 jaar het busvervoer in het concessiegebied Drechtsteden, Molenlanden en Gorinchem, en op de trein MerwedeLingelijn. De fusiegemeente Vijfheerenlanden valt vanaf 1 januari 2019 onder provincie Utrecht en wordt vanaf dat moment door U-OV gereden. Reis je regelmatig in een van deze gebieden, lees dan mee welke wijzigingen invloed op jouw reis hebben.

De wijzigingen voor de regio DMG

De snelste manier om te zien wat de wijzingen zijn is natuurlijk door je reis te plannen. Nog even geduld, dit kan bijna! We zijn druk bezig alle nieuwe dienstregelingen, per 9 december 2018, voor al het OV in Nederland te verwerken. Half november kun je zelf kijken wat de nieuwe dienstregeling voor jouw reis betekent door je reis bij ons te plannen. Hieronder zetten we de belangrijkste wijzigingen vast voor je op een rij. 

Plan je reis  

R-netlijnen en snelle busverbindingen Drechtsteden

Met een slimme mix van R-netlijnen en snelbusverbindingen die vaker en sneller rijden wordt Rotterdam vanuit de Drechtsteden beter bereikbaar. Alblasserdam en heel Papendrecht krijgen een snelle rechtstreekse busverbinding naar Utrecht. De stadsdienst van Dordrecht wordt uitgebreid naar omliggende Drechtsteden.

Gorinchem en Alblasserwaard

Vanuit de Alblasserwaard ontstaat een rechtstreekse snelbusverbinding met Rotterdam. Ook bij Qbuzz blijven de lijnen die gebieden op de Lekdijk en de lijnen van en naar kleine gebieden in de Alblasserwaard zoals Bleskensgraaf, Ottoland en Noordeloos rijden. Op het nieuwe knooppunt Meerkerk bij de aansluiting van de A27 sluiten deze lijnen aan op de snelbussen naar Utrecht en Gorinchem.

De stadsdienst van Gorinchem wordt eenvoudigerer en komt voortaan ook in de wijk Stalkaarsen en bij de Evenementenhal. De verbinding vanuit Lingewijk naar het centrum, station en ziekenhuis gaat twee keer zo vaak rijden.

R-netstijl op de MerwedeLingelijn

Vanaf 9 december wordt de MerwedeLingelijn onderdeel van R-net. In de loop van 2019 worden de treinen omgebouwd en uitgerust in R-net stijl. Alle treinen krijgen nieuwe comfortabele stoelen, USB-aansluitingen en snellere wifi. De MerwedeLingelijn blijft tot 20 uur in een kwartierdienst rijden, op dit moment is dat tot 19 uur.

Wijzigingen per gemeente

Ben je benieuwd wat er per 9 december 2018 in jouw gemeente verandert? Bekijk dan het uitgebreide overzicht op de betreffende gemeentepagina van Qbuzz.

Vijfheerenlanden naar U-OV

De fusiegemeente Vijfheerenlanden gaat per 1 januari 2019 deel uitmaken van de Provincie Utrecht. Het vervoer in de gemeenten valt straks onder de concessie U-OV. Het betreft vooral lijn 85 tussen Leerdam en Utrecht.

Het vervoer wordt van 9 t/m 31 december 2018 nog uitgevoerd als onderdeel van de DAV concessie van Zuid-Holland.

Abonnementen en tarieven

We hebben de OV-chipkaarttarieven voor het reizen vanaf 9 december 2018 verwerkt in de planner. Vanaf dit moment kun je ook weer via het reisadvies een abonnementsadvies opvragen.

Bron: Qbuzz

9292 reist met je mee

 

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over het OV via Facebook en Instagram. Je kunt een vraag stellen via Twitter, FB Messenger of bellen met 0900-9292 (€0,90 p/m max. €18)