Wil je een reisadvies op maat? Neem contact met ons op: 0900 - 9292 (€0,90 p/m max. €18,-)

Nieuws

NS dienstregeling 2017

Meer treinen, meer rechtstreekse verbindingen en kortere reistijden

Laatste update: maandag 5 december 2016 14:00

Op zondag 11 december 2016 gaat de nieuwe dienstregeling van NS van start. Op zeven trajecten gaat NS meer treinen rijden. Ook wordt op een aantal trajecten de reis korter, komen er meer rechtstreekse verbindingen en zijn er kortere wachttijden op stations. Met deze nieuwe dienstregeling kan NS de komende jaren groei op het spoor mogelijk maken.

Dienstregeling 2017

De dienstregeling van de Nederlandse Spoorwegen voor 2017 is volledig nieuw ontworpen en brengt veel veranderingen met zich mee. Voor bijna alle reizigers verandert er iets aan hun treinreis: van kleine wijzigingen in vertrektijden tot andere routes, extra of juist minder overstappen en andere aansluitingen.

Intercity Den Haag – Eindhoven

De nieuwe Intercity van Den Haag naar Eindhoven gaat over de hogesnelheidslijn rijden. Hierdoor is een grote groep reizigers sneller op zijn bestemming. Deze treindienst wordt in twee stappen ingevoerd. In het begin van 2017 moet je nog overstappen in Breda. Dit levert je tot 9 minuten reistijdwinst op. Later in het jaar wordt het een rechtstreekse verbinding en is je tijdswinst tot 11 minuten.

Wijzigingen

Vanaf 11 december rijden er meer treinen. Op sommige trajecten ben je sneller op je bestemming of hoef je minder lang te wachten op het station. Ook kun je op belangrijke bestemmingen gebruik maken van meer rechtstreekse verbindingen. NS heeft niet overal de dienstregeling voor alle reizigers kunnen verbeteren. Reis je veel via Dordrecht? Dan moet je bijvoorbeeld overstappen. Reizigers vanuit Venlo en Helmond krijgen een rechtstreekse Intercity richting Den Bosch en Utrecht, terwijl reizigers tussen Venlo en Den Haag voortaan in Eindhoven overstappen. Een overzicht van alle wijzigingen lees je op de website van NS.

Planner

Vrijdag 14 oktober 2016 vanaf 12.00 uur kun je in de NS Reisplanner kijken wat er wijzigt op jouw traject. Zodra 9292 de nieuwe dienstregeling van het stad- en streekvervoer heeft ontvangen kun je de wijzigingen ook zien op 9292.nl

9292 reist met je mee

Logo MessengerBlijf op de hoogte van ons laatste nieuws over het OV via Facebook en Instagram. Je kunt een vraag stellen via Twitter, FB Messenger of bellen met 0900-9292 (€0,70 p/m max. €14, vanaf 12 dec 2016 €0,90 p/m max. €18)