Nieuws

Nieuwe dienstregeling Rivierenland

Arriva past tijden aan in Tiel eo.

Laatste update: dinsdag 4 augustus 2020 16:00

Met ingang van 10 augustus geldt een nieuwe dienstregeling voor het busvervoer van Arriva in Rivierenland. De vertrek- en aankomsttijden zijn veranderd, zodat bussen nog beter aansluiten op de vertrektijden van de treinen. Ook is er een betere aansluiting van de Arriva-trein in Tiel met de treinverbinding naar Utrecht en ’s Hertogenbosch via Geldermalsen.

Aansluiting Arriva-trein op NS-sprinter

De stoptrein van Arriva van Arnhem naar Tiel sluit vanaf 10 augustus goed aan op de gewijzigde dienstregeling van de NS-Sprinter van Tiel naar Geldermalsen en Utrecht. Reizigers in de Neder-Betuwe kunnen vanaf 10 augustus een kwartier sneller naar Utrecht en ’s-Hertogenbosch via Geldermalsen reizen.

Wijzigingen busdienstregeling Rivierenland

De bussen van Arriva in Rivierenland sluiten vanaf 10 augustus beter aan op de vertrektijden van de treinen. Arriva heeft hiervoor de dienstregeling op diverse lijnen rondom Geldermalsen, Tiel en Zaltbommel aangepast. In Tiel zijn bovendien de routes van lijn 44 en 45 gewijzigd. De wijzigingen zijn al zichtbaar in de reisplanner.

Coronamaatregelen

Er blijven tijdelijk nog een aantal aanpassingen in de dienstregeling gelden:

  • Tot 1 september rijden de buurtbussen niet. Gezien het feit dat veel buurtbuschauffeurs in de risicogroep vallen, is daarbij de grootst mogelijke zorgvuldigheid van belang. Zodra de buurtbussen starten, gaan ook de belbussen weer rijden.
  • Tot 1 september blijven lijn 267 (Zaltbommel-Kerkdriel) en lijn 68 (Zaltbommel-Aalst) een tijdelijke dienstregeling rijden in plaats van de buurtbus. We gebruiken hiervoor een gewone bus.
  • Vlinderservice Bommelerwaard (lijn 860) rijdt op dit moment niet aangezien we in deze kleine bussen de gewenste afstand tussen passagiers en chauffeur onderling niet kunnen waarborgen.

9292 reist met je mee

 

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over het OV via Facebook en Instagram. Je kunt een vraag stellen via Twitter, FB Messenger of bellen met 0900-9292 (€0,90 /min. max. €18)