Nieuws

Nieuw betaalgemak in de Brabantse bussen

Vanaf 1 november cashloos betalen en vanaf 1 december geen contant geld in alle Brabantse bussen

Laatste update: maandag 30 oktober 2017 08:00

Reis je vanaf woensdag 1 november 2017  na 19.00 uur, dan is het niet meer mogelijk om in een Brabantse Arriva-bus een vervoerbewijs in de bus te betalen met contant geld. Met ingang van vrijdag 1 december volgt de laatste stap en wordt er helemaal geen contant geld meer in alle Brabantse bussen (Arriva en Hermes) geaccepteerd.

Betaalmethodes

Reis je 1 december in Brabant met de bus check dan gewoon in en uit met je OV-chipkaart of koop een papieren vervoerbewijs en betaal die bij de buschauffeur met pin, contactloos of creditcard. Ook is het mogelijk een e-ticket aan te schaffen of een vervoerbewijs te kopen in de voorverkoop bij de Arriva Store en overige verkooppunten in de regio. Alle voorverkoopadressen staan vanaf 1 november op arriva.nl/betaalgemak. De vervoerders gaat in de overgangsperiode coulant om met reizigers die nog niet op de hoogte waren van de nieuwe betaalmogelijkheden.

Nieuw betaalsysteem in de bussen

Alle Brabantse bussen (Arriva en Hermes) zijn voorzien van een nieuw betaalsysteem. De chauffeur hoeft hiervoor geen vooraf gedrukte kaartjes meer mee te nemen, dit gaat allemaal via het betaalsysteem. Ook de buurtbussen zijn voorzien van betaalapparatuur, zodat je ook daar een kaartje kunt betalen met pin, contactloos of creditcard. 

‘Veilig op weg naar cashloos betalen in onze voertuigen’

Arriva is naar aanleiding van een aantal overvallen sinds medio 2016 al bezig met een pakket aan maatregelen om de hoeveelheid contant geld op de bus te verminderen. Dit hele pakket aan maatregelen is onderdeel van het landelijke Arriva-plan ‘Veilig op weg naar cashloos betalen in onze voertuigen’. Sinds 1 oktober 2016 is het al niet meer mogelijk om na 19.00 uur met contant geld een vervoerbewijs te kopen in de stadsbussen in Tilburg. Sinds 1 maart 2017 geldt dit ook voor de stadsbussen in Breda en ‘s-Hertogenbosch. De ervaringen van de buschauffeurs en reizigers zijn positief!

Brabant en overige regio's van Arriva

Voor Brabant is nu het moment aangebroken om volledig over te stappen naar cashloos betalen. De overige Arriva regio’s streven naar uiterlijk 1 januari 2018. Kijk voor meer informatie op arriva.nl/betaalgemak.

9292 reist met je mee

 

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over het OV via Facebook en Instagram. Je kunt een vraag stellen via Twitter, FB Messenger of bellen met 0900-9292 (€0,90 p/m max. €18)