Nieuws

Maandag 18 maart 2019 werkonderbreking OV

In de ochtend tot 7:06 uur geen of beperkt OV in delen van Nederland

Laatste update: maandag 18 maart 2019 06:00

Het openbaar vervoer krijgt te maken met een werkonderbreking van 66 minuten. Op maandagochtend 18 maart is er vanaf 6.00 uur (aanvang dienst) beperkt of geen OV in delen van Nederland en dan met name in Rotterdam, Amsterdam, Den Haag en de provincie Limburg. Dat betekent dat bussen, trams, metro's en treinen pas vanaf 7.06 uur gaan rijden.

Stadsvervoer

De bussen, trams en metro's van RET (Rotterdam), GVB (Amsterdam) en HTM (Den Haag) vertrekken maandag 18 maart om 7.06 uur uit de garage of remise. Daarna wordt de dienstregeling opgestart en duurt het enige tijd - afhankelijk van de lijn - voordat bussen, trams en metro's weer volgens dienstregeling rijden. De ochtendspits zal hierdoor ontregeld zijn.

De veerponten van GVB over het IJ en het Noordzeekanaal varen wel. Ook de Fast Ferry in het Rijnmondgebied vaart wel.

Treinverkeer

Vanaf het begin van de maandagochtend tot aan 07.06 uur rijden er geen treinen van NS. Ook na dat tijdstip is hinder op het spoor te verwachten, omdat dan pas wordt opgestart en de treinenloop op gang moet komen. Niet alle treinen staan dan direct klaar op hun vertreklocatie.

Arriva

De werkonderbreking heeft ook effect op het openbaar vervoer van Arriva in Limburg en enkele buslijnen die vanuit de regio’s West-Brabant en Zuid-Holland Noord naar de steden Rotterdam, Den Haag rijden. Dat wil zeggen dat er mogelijk minder of geen treinen en bussen rijden van Arriva in deze gebieden. Dit hangt mede af van de stakingsbereidheid van de medewerkers.  

De werkonderbreking betreft in Limburg met name de treintrajecten Nijmegen-Roermond, Roermond-Maastricht Randwijck, Sittard-Kerkrade en Maastricht-Heerlen-Aachen en alle buslijnen. De grensoverschrijdende buslijnen die door onze Duitse buren worden gereden (lijn 44 en SB3) zullen tijdens de werkonderbreking geen hinder ondervinden.

Advies

De vervoerders adviseren reizigers indien mogelijk de reis uit te stellen tot na de werkonderbreking of te kiezen voor een alternatief vervoermiddel.

9292 reist met je mee

 

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over het OV via Facebook en Instagram. Je kunt een vraag stellen via Twitter, FB Messenger of bellen met 0900-9292 (€0,90 p/m max. €18)