Wil je een reisadvies op maat? Neem contact met ons op: 0900 - 9292 (€0,90 p/m max. €18,-)

Nieuws

Kleurrijke reisinformatie

Wat betekenen de kleuren in het reisadvies

Laatste update: vrijdag 2 februari 2018 10:00

Reis je vaak in het openbaar vervoer? Dan is je vast opgevallen dat er soms gebruik wordt gemaakt van kleuren in de reisinformatie. We tonen dit vanaf vandaag voor reizen vanaf 10 december 2017 in het reisadvies op de website. Deze lijn- of bestemmingskleuren geven bijvoorbeeld de richting van de bus aan. We leggen je graag uit hoe je hiermee je voordeel kunt doen.

Gekleurde icoontjes in je reisadvies

Behalve dat je aan het lijnnummer en de bestemmingsnaam op de bus of tram kunt zien dat je in het juiste voertuig stapt, bestaan er ook lijn- en bestemmingskleuren. Een aantal OV-bedrijven gebruikt kleuren ter ondersteuning van de reisinformatie. Deze kleuren zie je ook terug in onze reisplanners als gekleurde rand om het icoontje van het vervoermiddel.

Van welke OV-bedrijven tonen we kleuren?

Onderstaande OV-bedrijven gebruiken diverse kleuren voor diverse gebieden of specifieke lijnen. Dit geldt voor reizen vanaf 10 december 2017.

  • U-OV – Bestemmingskleuren
  • Connexxion – Lijnkleuren in de regio Amstelland Meerlanden
  • Connexxion – Lijnkleuren in de regio Haarlem IJmond

Voorbeeld bestemmingskleur U-OV in het reisadvies

Waar zie je de kleuren uit het reisadvies nog meer terugkomen

De door het OV-bedrijf gebruikte kleuren zie je onderweg op diverse manieren terugkomen. De kleuren worden onder andere gebruikt op de halteborden, schermen in de bus, schermen op het station en op de voertuigen.

9292 reist met je mee

 

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over het OV via Facebook en Instagram. Je kunt een vraag stellen via Twitter, FB Messenger of bellen met 0900-9292 (€0,90 p/m max. €18)