Nieuws

Geen sleutel meer nodig voor OV-fiets

Slot OV-fiets gaat voortaan open met OV-chipkaart

Laatste update: donderdag 14 januari 2021 16:12

NS introduceert een elektronisch slot voor de OV-fiets dat je opent met de OV-chipkaart. Hiermee kun je nog makkelijker en sneller een OV-fiets huren. De fietsen in de stalling van station Apeldoorn zijn alle 400 voorzien van het nieuwe slot. In 2021 krijgen steeds meer OV-fietsen het nieuwe OV-fietsslot. De verwachting is dat aan het einde van het jaar ongeveer 70% van de OV-fietsen is voorzien van het nieuwe slot.

OV-chipkaart

Het elektronische slot opent door een OV-chipkaart tegen het slot te houden. Als er een OV-fietsabonnement op de OV-chipkaart staat, gaat het slot vanzelf open. De fiets zet je weer op slot door de knop in te drukken op het ringslot en het ringslot te sluiten. Bij het inleveren van de OV-fiets wordt de huur automatisch beëindigd na het sluiten van het slot. Klik op onderstaande afbeelding voor een overzichtelijke uitleg. Kom je er toch niet uit? De medewerkers van de OV-fiets huurlocaties helpen je graag verder.

Uitleg slot OV-fiets

Beeld: NS

OV-fiets in de 9292 app

Sinds 2020 worden er in de 9292 app fietsverhuurlocaties en de actuele beschikbaarheid van huurfietsen getoond. Het gaat hierbij om de HTM Fiets, de OV-fiets en de fietsen van Cykl. Dit worden er steeds meer. Je kunt de fiets voor het eerste of laatste gedeelte van je reis in je planning meenemen. Voor het laatste gedeelte laten we nu ook zien of er nog een huurfiets beschikbaar is. Heerlijk fietsen en makkelijker om 1,5 meter afstand te kunnen houden.

Meer informatie over fietsen in de 9292 app kun je vinden in onderstaande artikelen:

Meer informatie over de OV-fiets vind je op www.ov-fiets.nl

Beeld: NS

9292 reist met je mee

 

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over het OV via Facebook en Instagram. Je kunt een vraag stellen via Twitter, FB Messenger of bellen met 0900-9292 (€0,90 /min. max. €18)