Nieuws

Extra opties in de planner

Eigen voorkeuren in je reisadvies

Laatste update: dinsdag 20 februari 2018 08:00

Om een reis te plannen met het OV, voer je in het plannerblok natuurlijk je van en naar locatie en gewenste reisdatum in. Maar wist je dat je het reisadvies kunt afstemmen op jouw persoonlijke wensen?  In het tabblad "Extra opties" van het plannerblok in de website of de app geven we je hiervoor 3 mogelijkheden. 

Extra overstaptijd

De OV-reisplanner houdt rekening met een standaard overstaptijden. Die tijd die nodig is om over te stappen wordt deels aangegeven door de vervoerders. Maar we kijken ook of je een stuk moet lopen en rekenen daar tijd voor. Loop je met krukken, een kinderwagen, heb je bagage bij je of heb je om een andere reden meer tijd nodig, dan kan dat. Klik dan in tabblad "Extra opties" op de +5 minuten knop en plan je reis. 

Vervoermiddelen

Standaard hebben we alle mogelijkheden van vervoermiddelen voor je aanstaan. Maar reis je liever met de bus dan met de trein, dan kun je de trein ‘uitschakelen’. Heb je juist een treinabonnement en betaal je liever niet extra voor een stukje metro, dan laat je juist de metro weg. Klik de icoontjes uit of aan van de vorm van vervoer waarmee je wilt reizen. In het reisadvies wordt dan rekening gehouden met jouw voorkeuren.

Plannen op voertuig- en haltetoegankelijkheid

Met de 9292 planner plan je ook een toegankelijke reis. Dat betekent dat de planner rekening houdt met de toegankelijkheid van haltes en stations en van de voertuigen. Dat is handig als je bijvoorbeeld met een rolstoel reist, moeilijk ter been bent maar ook als je reist met een kinderwagen of zware koffers. Het icoontje om een toegankelijke reis te plannen, is te vinden in het "Extra Opties" tabblad in het plannerblok. 

Daarnaast lezen we in het reisadvies voor welke haltes voorzien zijn van een blindegeleidelijn.

Meer dan een reisadvies

Na het plannen van je reis is er ook in het reisadvies nog meer te ontdekken. Zo tonen we de prijs van je reis en geven we meer informatie over de haltes. Waar je deze informatie vindt leggen we in het bericht "Meer dan een reisadvies" voor je uit. 

9292 reist met je mee

 

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over het OV via Facebook en Instagram. Je kunt een vraag stellen via Twitter, FB Messenger of bellen met 0900-9292 (€0,90 p/m max. €18)