Nieuws

EBS vanaf 9 december in regio Voorne-Putten en Rozenburg

Wat betekenen de wijzigingen voor jouw reis

Laatste update: zondag 25 november 2018 15:00

Vanaf zondag 9 december 2018 start in de regio Voorne-Putten en Rozenburg de nieuwe dienstregeling met een nieuwe vervoerder. EBS verzorgt de komende tien jaar het OV in deze regio. Reis je regelmatig in dit gebied lees dan mee welke wijzigingen invloed op jouw reis hebben.

De wijzigingen in regio Voorne-Putten en Rozenburg 

De snelste manier om te zien wat de wijzingen zijn is natuurlijk door je reis te plannen. Nog even geduld, dit kan bijna! We zijn druk bezig alle nieuwe dienstregelingen, per 9 december 2018, voor al het OV in Nederland te verwerken. Half november kun je zelf kijken wat de nieuwe dienstregeling voor jouw reis betekent door je reis bij ons te plannen.

Plan je reis  

R-Net-lijnen Spijkenisse, Hellevoetsluis en Brielle

Het vervoerplan van EBS is gericht op snelheid, gemak en duidelijkheid voor reizigers. Het resultaat is een overzichtelijk lijnennet van R-netlijnen, verbindende streeklijnen en stadslijnen, waarmee het reizen makkelijker wordt.

De focus van het nieuwe lijnennet ligt op de R-net-lijnen tussen Spijkenisse, Hellevoetsluis en Brielle. R-net staat voor betrouwbaar, frequent en comfortabel vervoer in de Randstad. Je herkent de bussen van R-net aan de rood-grijze kleuren en het R-net logo. Overstappen gaat makkelijk en snel op knooppunten waar R-net samenkomt met andere vormen van openbaar vervoer.

EBS verruimt de bedieningstijden, verhogen frequenties, bieden kortere en snellere routes aan en maken overstappen op de metro naadloos. Het levert je meer en vooral ook betere reismogelijkheden op:

  • Hogere frequenties, op werkdagen overdag iedere 5 tot 10 minuten een bus; 
  • Ook in de vakantie tenminste iedere 10 minuten een bus. De zomervakantiedienstregeling duurt 6 in plaats van 7 weken; 
  • Kortere reistijden door snellere routes en naadloze overstappen;
  • Ruimere bedieningstijden, met name in de late uren: we rijden een uur langer door, tot aankomst van de laatste metro uit Rotterdam; 
  • Uitlopers van het R-net naar Oostvoorne, Rockanje en Transferium Maasvlakte met iedere 30 minuten een bus.

Sneldienst & Stadsnet

De overige lokale en regionale verbindingen houdt EBS zoals het is.

  • De rechtstreekse verbindingen naar Spijkenisse en tussen plaatsen onderling verbeteren. 
  • De sneldienst Spijkenisse – Rozenburg breiden ze uit naar 7 dagen per week. 
  • Spijkenisse krijgt een vernieuwd stadsnet met hogere frequenties naar de Maaswijk en Vogelenzang. 
  • Hellevoetsluis en Spijkenisse behouden daarbij een fijnmazige OV-structuur op plaatsen waar het R-net niet komt. En ook op deze lijnen verruimt EBS de tijden, met name in de late uren.

Uitzondering voor lijn 104 van Connexxion

Vanaf 9 december wordt het gehele busvervoer van Connexxion in de regio Voorne-Putten en Rozenburg overgenomen door vervoerder EBS. De uitzondering is Lijn 104, die blijft wel onderdeel van Connexxion. Dat betekent wel dat er voor lijn 104, die zowel in de regio Hoeksche Waard/Goeree-Overflakkee als de regio Voorne-Putten en Rozenburg rijdt, een aantal wijzigingen in de dienstregeling gaan gelden. De route tussen Renesse en Hellevoetsluis blijft ongewijzigd.

Abonnementen en tarieven

Helaas hebben wij de OV-chipkaarttarieven voor het reizen vanaf 9 december 2018 in dit gebied nog niet onvangen en zijn hierdoor nog niet verwerkt in de planner. Zodra deze tarieven verwerkt worden zijn deze te zien bij de reisadviezen. Vanaf dat moment kun je ook weer via het reisadvies een abonnementsadvies opvragen. 

Bron: ebs-ov.nl en connexxion.nl

9292 reist met je mee

 

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over het OV via Facebook en Instagram. Je kunt een vraag stellen via Twitter, FB Messenger of bellen met 0900-9292 (€0,90 p/m max. €18)