Nieuws

EBS in regio Haaglanden

Vanaf 25 augustus verzorgt EBS het busvervoer in regio Haaglanden

Laatste update: maandag 19 augustus 2019 15:43

Vanaf 25 augustus 2019 verzorgt EBS voor de komende 11,5 jaar het streekbusvervoer in de regio Haaglanden. Dit omvat het busvervoer in de gemeenten Delft, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp, Westland, Wassenaar en Zoetermeer inclusief een aantal busritten in Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk en Hoek van Holland. Het openbaar vervoer ishier  gericht op snelheid, gemak en duidelijkheid voor reizigers.

Wat verandert er in regio Haaglanden?

Met de komst van EBS in de regio Haaglanden zullen er wijzigingen zijn voor het busvervoer. Uiteraard verwerken wij deze in onze planner. Hieronder het overzicht van alle wijzigingen in de dienstregeling op de site van EBS.

Abonnementen en tarieven

De tarieven van reizen op saldo en abonnementen blijven gelijk en wijzigen niet ten opzichte van de huidige Connexxion tarieven. Heb je een Regio maand- of jaarabonnement, Netabonnement of Altijd Korting op je OV-chipkaart staan? Die kun je ook na 25 augustus gewoon bij EBS blijven gebruiken

EBS introduceert een nieuw assortiment aan losse Ritkaarten en  (Kinder-)dagkaarten. Losse ritkaarten, 2-uurkaarten, dagkaarten en groepskaarten van Connexxion en HTM zijn niet geldig in de bussen van EBS! 

Contant betalen kan niet in de bussen van EBS in de regio Haaglanden. Betaal een los kaartje in de bus met je (buitenlandse) pinpas of creditcard. Contant betalen is niet mogelijk. Dat is makkelijker, sneller en veiliger. Je betaalt bij de buschauffeur en krijgt een papierenkaartje/bonnetje. Dit is je geldige vervoerbewijs. 

Nieuw - Delfthopper

De Delfthopper vervangt straks buslijn 62 tussen station Delft en Tanthof. Het is geen 'gewone' bus met een vaste dienstregeling; je bestelt de Delfthopper (minimaal een half uur) vooraf via telefoon of online en rijdt dan rechtstreeks naar je bestemming, als er geen andere reizigers opgehaald moeten worden. De Delfthopper heeft een vast tarief. Je kunt betalen met de OV-chipkaart of pinpas.

9292 reist met je mee

 

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over het OV via Facebook en Instagram. Je kunt een vraag stellen via Twitter, FB Messenger of bellen met 0900-9292 (€0,90 /min. max. €18)