Nieuws

Drukte naar het strand

Extra treinen tussen Haarlem en Zandvoort

Laatste update: vrijdag 14 augustus 2020 09:30

In verband met het verwachte mooie weer rijdt de NS de komende dagen ook tussen 19:00 uur en 23:00 uur extra treinen van en naar Zandvoort. Twee treinen rijden direct van Amsterdam Centraal naar Zandvoort en terug. Om te zorgen voor een goede spreiding en het voorkomen van drukte vraagt NS je reis naar Zandvoort vooraf aan te melden via ns.nl. Je bent niet verplicht je treinreis aan te melden, je mag ook reizen zonder aanmelding. 

Reis zoveel mogelijk verspreid over de dag, vermijd drukte én reis met een mondkapje.

Voor vragen over mondkapjes kun je www.rijksoverheid.nl raadplegen.

Extra treinen

Tijdens de zomerperiode rijdt de NS de gehele dag met extra treinen tussen Haarlem en Zandvoort. Twee treinen rijden direct van Amsterdam Centraal naar Zandvoort en terug. Deze treinen zijn vaak het drukst bezet. De overige treinen naar het strand rijden tussen Haarlem en Zandvoort.

Heb je net de rechtstreekse trein van of naar Amsterdam Centraal gemist of was deze te druk? Geen probleem. Pak de eerstvolgende trein richting Haarlem en stap daar over. Er rijden acht treinen per uur op het traject Amsterdam Centraal-Haarlem. De totale reistijd is even lang.

Dragen mondkapje

Het dragen van een niet medisch mondkapje is verplicht tijdens het reizen met het openbaar vervoer voor iedereen vanaf 13 en ouder. Het dragen van een mondkapje gemaakt van een sok of sjaal is niet voldoende. Reis je dezelfde dag terug, zorg dan dat je voor de terugreis een extra (nieuw of gewassen) mondkapje bij je hebt.

Op een (bus)station zelf is het dragen van een mondkapje niet verplicht maar moet je wel 1,5 meter afstand van elkaar houden. Op drukke perrons en haltes wordt verzocht om je mondkapje al wel te dragen. Voor een snelle in- en uitstap is het raadzaam om tijdig het mondkapje op te zetten wanneer je gaat reizen met het OV.

Eten en drinken is onderweg in een aantal gevallen beperkt toegestaan maar probeer dit te beperken om het mondkapje zo min mogelijk af en op te zetten. Volg tijdens de reis de instructies op die zichtbaar zijn in de voertuigen en worden aangegeven door het personeel.

Goed voorbereid op reis

  • Neem de tijd voor uw reis
  • Mijd drukke treinen van en naar Zandvoort en hou rekening met elkaar en de RIVM-richtlijnen
  • Is het te druk op het station of in de trein, neem dan een trein later of overweeg een andere bestemming
  • Reis op tijd terug naar huis, wacht niet tot de laatste treinen
  • Neem voldoende water mee voor onderweg

9292 reist met je mee

 

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over het OV via Facebook en Instagram. Je kunt een vraag stellen via Twitter, FB Messenger of bellen met 0900-9292 (€0,90 /min. max. €18)