Nieuws

Drukke OV-maand op komst

Wijzigingen in het OV want forensen, studenten en scholieren gaan weer op reis

Laatste update: woensdag 28 augustus 2019 13:32

Naar alle verwachtingen wordt september weer de drukste OV-maand van het jaar. In een groot deel van het land zijn de scholen alweer begonnen en vanaf 2 september sluit Midden-Nederland zich daarbij aan. Ook zal ook werkend Nederland weer in het openbaar vervoer stappen.

De OV-bedrijven bereiden zich zo goed mogelijk voor op de drukte. De normale dienstregelingen gaan weer in en soms zijn er wijzigingen. Lees je even mee?

NS - september drukste spoormaand van het jaar

September is traditiegetrouw de drukste spoormaand van het jaar; forensen zijn terug van vakantie en studenten gaan weer studeren. NS verwacht deze maand meer reizigers dan vorig jaar: 36,7 miljoen. Vorig jaar was dit 35 miljoen reizigers. Daarmee is september opnieuw een recordmaand. NS neemt diverse maatregelen om de hinder van drukte te beperken.

Zo kunnen reizigers de zitplaatszoeker raadplegen, die op steeds meer ritten beschikbaar is. Tussen Den Haag en Leiden, Rotterdam - Amsterdam en Den Haag - Eindhoven worden enkele drukke treinen verlengd met 200 extra zitplaatsen. Op andere belangrijke trajecten rijdt NS al met de maximale lengte. De perrons zijn dan te kort om langere treinen te kunnen rijden.

Arriva - langere treinen en extra bussen

Een nieuw schooljaar betekent nieuwe studenten en scholieren. En dus ook extra drukte in het openbaar vervoer. Daarom zet Arriva langere treinen in en rijden er extra bussen. Zo kunnen meer reizigers mee en kan iedere reiziger zo comfortabel mogelijk naar zijn bestemming toe. Ook zijn er extra medewerkers op de stations aanwezig om alles in goede banen te leiden.

De extra treinstellen en bussen worden zowel in de ochtend- als avondspits ingezet. Aangepast aan de behoefte van reizigers. Arriva monitort het gebruik en de bezetting van haar treinen en bussen in het najaar scherp en stuurt bij waar nodig en mogelijk.

Meer spitsbussen Groningen-Heerenveen

Al vanaf afgelopen maandag 26 augustus zet Arriva meer spitsbussen in tussen Groningen en Heerenveen. In de spits rijdt de bus Qliner 315 dan vier keer per uur in plaats van twee keer. Zo krijgen reizigers extra reismogelijkheden en kunnen ze bijna zonder de reisplanner te raadplegen naar de halte lopen om de bus te pakken. De extra spitsbussen rijden iedere werkdag in de spits, zowel ’s ochtends als ’s middags. Kijk voor meer informatie op arriva.nl/315.

Rechtstreekse bussen Zernike

Na het succes van voorgaande jaren rijden er vanaf 2 september ook weer rechtstreekse bussen naar Zernike. Voor studenten die met de trein naar Groningen reizen en naar Zernike moeten, rijdt er om 7.52 uur een rechtstreekse bus vanaf station Winsum (lijn 665) en rijdt er om 7.24 uur een rechtstreekse bus vanaf station Winschoten (lijn 679) naar Zernike.

Connexxion - aangepaste dienstregeling na de zomer

In Amstelland Meerlanden, Zeeland en Noord-Holland Noord wijzigt de dienstregeling na de zomervakantie. Per gebied zijn er verschillende aanpassingen in de dienstregeling. Kijk op de site van Connexxion en klik op jouw gebied om de aanpassingen te zien.

EBS - Haaglanden

Vanaf 25 augustus jl. verzorgt EBS voor de komende 11,5 jaar het streekbusvervoer in de regio Haaglanden. Dit omvat het busvervoer in de gemeenten Delft, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp, Westland, Wassenaar en Zoetermeer inclusief een aantal busritten in Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk en Hoek van Holland. Lees er meer over in ons nieuwsbericht.

HTM - nieuwe vertrektijden bus en tram per 2 september

Vanaf maandag 2 september wijzigen de haltevertrektijden van HTM tram en bus. Op die datum starten ook op verschillende plaatsen werkzaamheden aan de weg. Deze hebben gevolgen voor de route van een aantal buslijnen. Kijk op de site van HTM om welke wijzigingen het gaat. De wijzigingen zijn in onze planner verwerkt. 

Qbuzz - Groningen en Drenthe

Voor een aantal lijnen zijn de vertrektijden en routes veranderd, ook zijn er lijnen die vaker gaan rijden. Bekijk het overzicht op de site van Qbuzz wat er (eventueel) verandert voor je reis. De wijzigingen zijn in onze planner verwerkt.

Syntus Utrecht

Per 1 september wijzigt de dienstregeling van Syntus Utrecht op een beperkt aantal lijnen. Kijk op de site voor de wijzigingen van lijnen 505, 572, 646 en 647.

Back to school of een andere baan?

Het is altijd weer even uitzoeken. Hoe laat gaat je trein of bus naar school of naar het werk? En hoe zit het met het abonnement? Veel mensen kijken daar vooraf al even naar, dan is het maar geregeld. Nog op zoek naar informatie of tips?

9292 reist met je mee

 

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over het OV via Facebook en Instagram. Je kunt een vraag stellen via Twitter, FB Messenger of bellen met 0900-9292 (€0,90 p/m max. €18)