Nieuws

Contant geld weg bij GVB

Cashloos openbaar vervoer in de hoofdstad

Laatste update: woensdag 22 maart 2017 12:00

Vanaf zondag 26 maart 2017 kun je in de bus van GVB in Amsterdam geen kaartje meer met contant geld betalen. (In de nachtbussen was dit al zo sinds 1 februari jl.). Zo is Amsterdam weer een stap dichter bij een cashloos OV.

Contant geld verdwijnt uit alle voertuigen

Samen met de andere vervoerders in de regio Amsterdam werkt GVB hard aan een cashloos openbaar vervoer in de hoofdstad. Daarmee wordt het OV veiliger voor iedereen. Vanaf 26 maart 2017 zijn dus al bussen van GVB cashloos. Later dit jaar volgen ook de trams.

Reizen op saldo aantrekkelijk alternatief

Een anonieme of persoonlijke OV-chipkaart is het meest aantrekkelijke alternatief om zorgeloos mee te reizen, ook met de nachtbus. Check gewoon in en uit met je kaart en het vaste nachtbustarief van € 4,50 wordt van het saldo op je kaart afgeschreven.

Hoe werkt het?

Bij het in- en uitchecken wordt het vaste nachtbustarief van € 4,50 van het saldo op je OV-chipkaart afgeschreven. Niet meer zoeken naar kleingeld voor een nachtbuskaartje, gewoon in- en uitchecken. Voorheen was het ook al mogelijk om de nachtbusrit met saldo te betalen. Hiervoor moest de kaart eerst geschikt gemaakt worden. Deze extra handeling hoeft nu niet meer.

Los kaartje kopen blijft mogelijk

Heb je geen OV-chipkaart bij je of heb je vooraf geen kaartje gekocht, dan is het nog mogelijk een kaartje te kopen bij de bestuurder. Deze betaal je contactloos of met de PIN.

Beeld: GVB verbindt

9292 reist met je mee

Logo MessengerBlijf op de hoogte van ons laatste nieuws over het OV via Facebook en Instagram. Je kunt een vraag stellen via Twitter, FB Messenger of bellen met 0900-9292 (€0,90 p/m max. €18)