Wil je een reisadvies op maat? Neem contact met ons op: 0900 - 9292 (€0,90 p/m max. €18,-)

Nieuws

Bussen tussen Hoogeveen en Groningen

Het noorden wordt beter bereikbaar

Laatste update: dinsdag 11 april 2017 12:26

In de periode van 16 april t/m 30 april 2017 rijden er op het traject Groningen en Hoogeveen geen treinen. Reizigers kunnen dan gebruikmaken van busvervoer. De extra reistijd kan dan oplopen van 15 minuten tot drie kwartier.

Werkzaamheden Assen

In de periode van 16 tot en met 30 april werkt ProRail aan de sporen rondom Assen. Er wordt dan een begin gemaakt met de nieuwe perrontunnel en bouwt ProRail perron 1 en het middenperron af. ProRail past bij Assen het spoor aan zodat er een keermogelijkheid en ruimte komt voor de extra pendeltrein Assen - Groningen die vanaf september in de spits gaat rijden.

Vervangend vervoer

  • Tussen Groningen en Hoogeveen rijden er NS-bussen
  • Tussen Groningen en Assen en tussen Assen en Hoogeveen rijden snelbussen.
  • Er rijden rechtstreekse snelbussen tussen Groningen en Hoogeveen (zonder tussenstop in Assen)
  • Er rijden pendelbussen in ca. 10 minuten vanaf station Haren naar de busvertrekplaats in het OV-Transferium langs de A28
  • De NS-bussen stoppen niet in Groningen Europapark; je kunt gebruikmaken van Arriva-treinen van/naar Groningen of Qbuzz OV-lijn 5 welke rijdt tussen Groningen Europapark-Groningen-Haren OV-Transferium. Ben je ingecheckt bij NS dan hoeft je niet extra in- of uit te checken bij Arriva of Qbuzz.

Busvertrekplaatsen

  • Groningen: voorzijde station
  • Haren: pendelbus vanaf voorzijde station naar transferium 
  • Assen: Stationsplein, voorzijde station 
  • Beilen: Stationslaan, voorzijde station 
  • Hoogeveen: Stationsplein, voorzijde station 

NS-personeel is aanwezig op de NS-stations om je de weg te wijzen.

De treinvervangende bussen zijn verwerkt in de reisplanner. Check vlak voor vetrek de website van 9292.nl voor het meest actuele reisadvies.

Geldig vervoerbewijs

Maak je gebruik van vervangend vervoer met een NS-bus, dan heb je een geldig vervoerbewijs nodig. Met een OV-chipkaart reis je net zoals met de trein. In- en uitchecken kan op het betreffende treinstation, ook als je reis begint of eindigt met een trein-vervangende bus.

Koningsdag 27 april

Vanwege de ingrijpende werkzaamheden aan het spoor in de periode 16 april - 30 april kun je dit jaar op Koningsdag niet met de trein van Zwolle naar Groningen en v.v. reizen. Er zullen helaas niet voldoende NS-bussen beschikbaar zijn om alle bezoekers te vervoeren. Dus ben je afkomstig uit de richting Zwolle en wil je een bezoek brengen aan de vrijmarkt of het festival Kingsland Groningen? Kies dan voor eigen vervoer of boek een ticket voor een rechtstreekse bus naar het Kingsland Festival Groningen.

9292 reist met je mee

Logo MessengerBlijf op de hoogte van ons laatste nieuws over het OV via Facebook en Instagram. Je kunt een vraag stellen via Twitter, FB Messenger of bellen met 0900-9292 (€0,90 p/m max. €18)