Nieuws

Arriva verbindt Limburg

Vanaf 11 december reis je met Arriva door Limburg

Laatste update: dinsdag 6 december 2016 14:00

Met ingang van 11 december 2016 is Arriva het nieuwe OV-bedrijf in Limburg. Vanaf die datum verzorgen zij de komende 15 jaar het bus- en treinvervoer in deze provincie. Dit betekent ook een nieuwe dienstregeling en veranderingen van abonnmenten en kaartjes. We wijzen je graag de weg in al deze veranderingen, lees daarom hieronder even mee! 

Nieuwe dienstregeling Arriva Limburg

Waar je ook woont in Limburg, de rode draad in de dienstregeling is telkens de betere verbinding met drukke bestemmingen, méér treinen en bussen, snellere verbindingen en een hogere frequentie. Voor dun bevolkte gebieden is er maatwerk, variërend van lijndiensten met kleinere bussen tot OV-lijntaxi’s en OV-shuttles. Reiscombinaties van bus en trein leveren meer mogelijkheden en tijdwinst op, binnen Limburg, grensoverschrijdend en richting randstad.

Abonnementen & Kaartjes

Natuurlijk is het gewoon mogelijk om door Limburg op saldo te reizen met je OV-chipkaart. Maar het kan ook zijn dat je af en toe met de bus reist en geen OV-chipkaart hebt. Dan kun je bij de buschauffeur een ritkaart kopen. Met deze ritkaart mag je 1 keer overstappen. Naast de ritkaarten zijn er ook diverse dagkaarten, Euregio ticket en een P+R ticket Maastricht. 

Nieuwe abonnementen voor Limburg

Reis je regelmatig met Arriva op een bepaald traject of in een gebied in Limburg dan kan het zijn dat een abonnement voordeliger is dan het reizen op saldo. Arriva heeft de verschillende soorten abonnementen voor je op een rij gezet. 

Kun je nog reizen met een abonnement van Veolia?

Reis je nu met een Sterabonnement of Dal Voordeel Limburg van Veolia of een Traject Vrij abonnement op een traject van Veolia? En loopt de geldigheid van je abonnement door na 11 december 2016? Dan kun je met je huidige Veolia-abonnement de resterende looptijd (onder de huidige voorwaarden) gewoon bij Arriva blijven reizen.

The Sound of Arriva

De provincie en Arriva willen van 11 december een bijzondere dag maken een feestelijk tintje geven. En in Limburg doen ze dat natuurlijk maar op 1 manier, met muziek! Daarom zijn er 30 Limburgse muziekgezelschappen uitgenodigd om bij de bus- en treinstations te komen musiceren tussen 12.00 en 15.00 uur en daarmee ‘The Sound of Arriva’ te maken.

9292 reist met je mee

Logo MessengerBlijf op de hoogte van ons laatste nieuws over het OV via Facebook en Instagram. Je kunt een vraag stellen via Twitter, FB Messenger of bellen met 0900-9292 (€0,70 p/m max. €14, vanaf 12 dec 2016 €0,90 p/m max. €18)