Wil je een reisadvies op maat? Neem contact met ons op: 0900 - 9292 (€0,90 p/m max. €18,-)

Nieuws

Abellio Rail NRW in de 9292 Reisplanner

Nieuwe treinverbinding Arnhem-Düsseldorf

Laatste update: woensdag 7 juni 2017 10:00

Na het winnen van de Duitse concessie Niederrhein-Netz met een looptijd van 12 jaar, is het nu dan bijna zover. De nieuwe treinverbinding tussen Arnhem en Duesseldorf, van NS-dochter Abellio Rail NRW, gaat per 6 april 2017 rijden. Lees hieronder meer over de dienstregeling, route en welk treinkaartje je nodig hebt voor deze reis. 

Nieuwe verbinding

Vanaf 6 april 2017 is deze nieuwe treinverbinding van Abellio (RE 19) bij ons in de 9292 Reisplanner op te vragen. Reisinformatie en informatie omtrent verstoringen en werkzaamheden zijn vanaf die datum ook te vinden in de 9292 Reisplanner.

Dienstregeling

Doordeweeks rijdt er tussen 05.45 uur en 22.45 uur elk uur een trein naar Duitsland vanuit Arnhem Centraal. In de weekenden en op feestdagen is de dienstregeling iets aangepast. Om zeker te weten hoe deze dienstregeling is Plan je reis naar bijvoorbeeld Düsseldorf dan van te voren.

Route

De trein heeft in Nederland enkel een tussenstop op het station Zevenaar. In Duitsland stopt de trein op de stations Emmerich, Praest, Millingen, Empel Rees, Haldern, Mehrhoog, Wesel Feldmark, Wesel, Friedrichsfeld, Voerde, Dinslaken, Oberhausen- Holten, Oberhausen- Sterkrade, Oberhausen Hbf, Duisburg Hbf, Düsseldorf Flughafen (Düsseldorf Airport), met als eindbestemming Düsseldorf Hbf.

Treinkaartje

Voor reizen binnen Nederland maak je gebruik van de OV-chipkaart. Voor grensoverschrijdende reizen koop je een kaarje bij de Abellio kaartverkoopautomaten op de stations Arnhem Centraal of Zevenaar.

Een prijsindicatie van je reis vind je in deze brochure (1,5 mb .pdf). Op pagina 22 en 23 zie je de uitleg over de verschillende zones (Preisstufen) en de tarieven van de verschillende kaartsoorten. De meeste reizen vanaf Arnhem/Zevenaar met Abellio richting Düsseldorf vallen in “Preisstufen B, C of D”. Als voorbeeld: Emmerich ligt vanaf Arnhem in zone B en Dusseldorf ligt vanaf Arnhem in zone D.

Meer informatie rondom vervoerbewijzen en tarieven vind je op www.vrr.de. Actuele informatie rondom werkzaamheden en storingen, die je reis kunnen beïnvloeden, vind je ook altijd op www.abellio.de.

9292 reist met je mee

Logo MessengerBlijf op de hoogte van ons laatste nieuws over het OV via Facebook en Instagram. Je kunt een vraag stellen via Twitter, FB Messenger of bellen met 0900-9292 (€0,90 p/m max. €18)