Nieuws

9292 zoekt samen met bekend Nederland mee met AMBER Alert

Nieuwe campagne roept mensen op om zich massaal aan te melden

Laatste update: dinsdag 12 januari 2021 15:25

Vandaag, op de Internationale Dag van AMBER Alert, lanceert AMBER Alert een nieuwe aanmeldcampagne. Het landelijke vermiste kinderenalarm slaat de handen ineen met bekende Nederlandse ouders om middels de #IkZoekMee-campagne burgers en organisaties aan te sporen zich aan te melden voor de ontvangst van AMBER Alerts. Momenteel zoeken twaalf miljoen Nederlanders mee naar vermiste kinderen in levensgevaar. 

AMBER Alert en 9292

9292 helpt graag mee met de verspreiding van AMBER Alerts om de opsporing van vermiste kinderen te versnellen. Sinds 1 juni 2016 vertoont 9292 automatisch AMBER Alerts en urgente vermissingen op de website. Met meer dan 2 miljoen reisadviezen per dag worden miljoenen reizigers direct gevraagd mee te zoeken naar urgent vermiste kinderen.

Wil jij je ook aanmelden voor de ontvangst van AMBER Alerts? Ga dan naar amber.nl/ikzoekmee

Bekende Nederlandse moeders

Meerdere bekende Nederlandse moeders zoals Froukje de Both, Sofie van den Enk, Lucille Werner en Kim-Lian van der Meij zullen vanaf vandaag door heel het land te zien zijn. Zij lenen hun gezicht aan de campagne, die getoond wordt op o.a. reclameschermen, snelwegborden, pinautomaten en bushokjes. Op die manier hoopt AMBER Alert haar bereik nog verder te vergroten.

Van der Meij: “Een kind kwijtraken is de grootste nachtmerrie van een ouder. Door hoeveel ogen zou jij willen kunnen kijken als jouw kind vermist is? Ik steun daarom deze campagne met hart en ziel.”

Online campagne

Ook wordt de campagne online verspreid via grote websites, populaire apps en social media, waar ook influencers hun steentje bijdragen aan de actie.

“Wanneer het leven van een vermist kind in gevaar is telt ieder paar ogen”, zegt Frank Hoen, mede-oprichter van AMBER Alert. “We zijn daarom erg blij dat bekend Nederland haar bereik wil inzetten om aandacht te besteden aan onze campagne. Ook bedankt aan onze partners die de campagne belangeloos via hun kanalen verspreiden. Samen zorgen we ervoor dat vermiste kinderen snel weer thuiskomen.”

AMBER Alert Nederland

Jaarlijks raken er in Nederland duizenden kinderen vermist. Wanneer het leven van een vermist kind op het spel staat, wordt het AMBER Alert-systeem ingezet. Hierdoor komt de vermissing razendsnel bij miljoenen mensen onder ogen. Alleen al in Nederland zoeken meer dan twaalf miljoen burgers en duizenden organisaties mee als een kind vermist is. Met succes. Van de meer dan duizend keer dat het AMBER Alert-systeem is ingezet, kende 94 procent een succesvolle afloop.

Klik op onderstaande afbeelding om te zien welke bekende Nederlandse moeders meewerken aan de nieuwe aanmeldcampagne van AMBER Alert.

Wij zoeken mee

Beeld: AMBER Alert Nederland

9292 reist met je mee

 

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over het OV via Facebook en Instagram. Je kunt een vraag stellen via Twitter, FB Messenger of bellen met 0900-9292 (€0,90 /min. max. €18)