Wil je een reisadvies op maat? Neem contact met ons op: 0900 - 9292 (€0,90 p/m max. €18,-)

Nieuws

Koningsdag 2017 Tilburg

Reis op Koningsdag met het OV

Laatste update: maandag 24 april 2017 08:28

In Tilburg is het dit jaar groot feest op 27 april 2017. De koninklijke familie bezoekt dit jaar op Koningsdag de stad en arriveren daar rond 11 uur. Wil je Koningsdag meevieren in Tilburg, zorg dan dat je op tijd bent en kom met het OV naar de stad. 

Bereikbaarheid Tilburg

Er worden veel mensen verwacht in Tilburg. Het is daarom verstanding om met het OV te komen. Kom net als de koninklijke familie met de trein, zij komen rond 11 uur aan op het station van Tilburg. Zorg dus dat je op tijd bent en plan je reis van te voren. 

Oranjedienstregeling en Oranjeretour

Op koningsdag reizen veel feestvierders met de trein. NS rijdt op woensdagavond 26 april en donderdag 27 april volgens de Oranjedienstregeling. Zij zetten tijdens Koningsnacht en -dag op een aantal drukke trajecten extra en langere treinen in.

Zorg dat je vooraf je reis plant en je vervoerbewijs regelt. Reis je met je OV-chipkaart, zorg dan voor genoeg saldo. Of koop online het Oranjeretour met 20% korting. Zo hoef je op Koningsdag zelf niet in de rij te staan voor de automaten. Het speciale retour is geldig bij alle treinvervoerders. 

Route binnenstad Tilburg

De koninklijke familie blijft ongeveer 2 uur in Tilburg. Ze leggen een route af langs 13 programmaonderdelen.

Vanwege de drukte en de veiligheid zijn er diverse maatregelen getroffen. De stad is verdeeld in een aantal veiligheidsringen. Om een te grote parkeerdruk en verkeersoverlast in ring 4 te voorkomen, worden verschillende verkeersmaatregelen genomen. Zo worden enkele smalle straten aan de rand van het gebied afgesloten. Tussen 08.00 en 14.00 uur zijn er geen gemotoriseerde voertuigen toegestaan. Dit verbod geldt niet voor bedrijven, bewoners, het openbaar vervoer en zorgverleners binnen de ring.

Studentenreisproduct

Als student met een weekabonnement reis je op donderdag 27 april niet vrij maar je reist op saldo met 40% korting. Met een weekendabonnement heb je op Koningsdag wel vrij reizen.

9292 reist met je mee

Logo MessengerBlijf op de hoogte van ons laatste nieuws over het OV via Facebook en Instagram. Je kunt een vraag stellen via Twitter, FB Messenger of bellen met 0900-9292 (€0,90 p/m max. €18)