Nieuws

Huldiging Ajax op het Museumplein

Afsluiting Museumplein en Van Baerlestraat bij huldiging Ajax

Laatste update: woensdag 15 mei 2019 21:23

Donderdag 16 mei vindt de huldiging van Ajax plaats op het Museumplein. Dit heeft gevolgen voor het openbaar vervoer in Amsterdam. Ga je naar de huldiging, plan je reis van te voren. 

In verband met de opbouw van podium en hekwerken is de Van Baerlestraat afgesloten van woensdagnacht 15 mei tot vrijdagochtend 17 mei tussen de Paulus Potterstraat en het Roelof Hartplein. Dit heeft gevolgen voor de trams 2, 3, 5 en 12, gedurende de gehele donderdag.

Reis je met de trein van en naar Amsterdam op donderdag 16 mei, houd dan van 12.00 tot 22.00 uur rekening met grote drukte in de treinen. 

Huldiging Ajax op Museumplein

De voorbereidingen voor de huldiging van Ajax voor het landskampioenschap zijn van start gegaan. De huldiging vindt op donderdag 16 mei plaats op het Museumplein.

Programma en gevolgen voor het OV in Amsterdam 

Gelet op de bijzondere prestaties van Ajax dit seizoen en de ervaringen met de finale van de Europa League in 2017 is de verwachting dat het druk gaat worden. Met het oog op de hoge eisen die Amsterdam stelt aan de veiligheid, is ruim de tijd nodig om de noodzakelijke voorzieningen te plaatsen. Daarom is al gestart met de opbouw en zijn er wijzigingen in het openbaar vervoer.  

GVB - gevolgen OV

Let op! De wijzigingen worden niet verwerkt in de reisplanners of in de dienstregelingen op de site van GVB, omdat daar onvoldoende tijd voor beschikbaar is.

Tramlijn 3 en 12 kunnen de hele dag niet rijden.

Tram 2 rijdt vanaf de kruising Willemsparkweg / Van Baerlestraat via de Van Baerlestraat, 1e. Const. Huygensstraat, Overtoom en Stadhouderskade naar het Leidseplein en eigen route v.v. Vervallen haltes tram 2:

 • Van Baerlestraat (Paulus Potterstraat) 
 • Rijksmuseum (Hobbemastraat)

Tram 5 rijdt vanaf de kruising Beethovenstraat / Stadionweg via de Stadionweg, Amstelveenseweg en Overtoom naar de Bilderdijkstraat (vanwege de omleiding Marnixstraat) en eigen route v.v. Vervallen haltes tram 5:

 • Stadionweg (Beethovenstraat; richting Amstelveen Stadshart)
 • Gerrit v.d. Veenstraat (Beethovenstraat)
 • Roelof Hartplein (Joh.M. Coenenstraat/Roelof Hartplein)
 • Museumplein (Van Baerlestraat)
 • Van Baerlestraat (Van Baerlestraat)

Tijdelijke tramhaltes voor tram 2 en tram 5:

 • de bestaande tramhaltes op de omleidingsroutes
Connexxion

Connexxion N47 en N97 (nacht van woensdag op donderdag) en 347, 357 en 397 (donderdag) rijden vanaf het Haarlemmermeercircuit via de Amstelveenseweg en Overtoom naar de Nassaukade en busstation Elandsgracht v.v. Vervallen haltes:

 • Emmastraat (De Lairessestraat)
 • Museumplein (Concertgebouwplein)
 • Rijksmuseum (Hobbemastraat)
 • Leidseplein (Stadhouderskade)

Tijdelijke haltes:

 • Overtoom bij de Nassaukade (beide richtingen)

Gemeente Amsterdam - programma

De huldiging start donderdagmiddag om 16.00 uur. Het programma duurt tot 17.30 uur. Vanaf 13.00 uur gaat het terrein open voor het publiek.

Beeld: GVB verbindt, Johannes Abeling

9292 reist met je mee

 

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over het OV via Facebook en Instagram. Je kunt een vraag stellen via Twitter, FB Messenger of bellen met 0900-9292 (€0,90 p/m max. €18)