Nieuws

Culturele Hoofdstad van Europa: Leeuwarden-Fryslân 2018

Kom met het OV naar Friesland

Laatste update: donderdag 10 mei 2018 13:16

Het borrelt en bruist in het Noorden van het land, want Leeuwarden-Fryslân mag zich dit jaar Culturele Hoofdstad van Europa noemen. Als het aan de Friezen ligt wordt het een onvergetelijk jaar. Als trotse hoofdsponsor is Arriva verbonden aan deze Culturele Hoofdstad van Europa.

#LF2018

Durf te dromen, durf te doen, durf anders te zijn

Culturele Hoofdstad van Europa is een internationaal cultureel project dat als doel heeft de diverse culturen van Europa voor het voetlicht te brengen. Culturele Hoofdstad is op het gebied van kunst en cultuur Europa's meest ambitieuze evenement. Voor 2018 is Leeuwarden één van de twee Europese steden. Maar het is niet alleen een Fries feestje; Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad van Europa 2018 is een nationaal Nederlands evenement met als epicentrum Leeuwarden en de provincie Fryslân.

Bereikbaarheid van de vele evenementen

Door het hele jaar zijn er veel evenementen door de hele provincie Friesland. Soms centraal gelegen maar soms moet je er even voor op pad. De hele provincie is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Voor een aantal evenementen heeft Arriva een speciaal e-ticket in de aanbieding. Of maak gebruik van je OV-chipkaart, losse kaartjes of een van de overige dagkaarten.

Plan je bezoek aan Friesland met het OV  

Gratis OV-dagkaart: De Fryslâncard

Bezoek je Friesland en verblijf je minimaal 1 nacht? Dan reis je gratis reizen met de speciale FryslânCard van Arriva. Deze kaart wordt aangeboden bij diverse deelnemende accommodaties.

Met deze kaart reis je 1 dag onbeperkt in Friesland. Wil je vaker op pad dan kun je natuurlijk reizen met de OV-chipkaart, een los kaartje kopen of reizen op een van de overige dagkaarten.

Let op! De FryslânCard is niet geldig in de treinen van NS, op de Opstapper, lijnen 304-314 en de waddeneilanden. Ook is hij niet geldig tijdens de Sneekweek in de Sneekermeerbus en de pendelbussen van PC Franeker.

Multidagkaart (dal)

Ga je meerdere dagen op reis binnen de provincie Friesland dan is bijvoorbeeld de multidagkaart een uitkomst. De Arriva multidagkaart (dal) is geldig in alle bussen en treinen van Arriva in Fryslân en in de treinen van Arriva in Groningen (niet geldig in de Qliners 304 en 314) én is het hele jaar als dagkaart te gebruiken.

  • De Arriva multidagkaart (dal) is een vervoerbewijs voor 2 of 4 reisdagen (2 dagen 12 euro / 4 dagen 22 euro) en is geldig voor één persoon. 
  • Maximaal 3 kinderen t/m 11 jaar reizen gratis mee met een betalende volwassenen, maar ieder kind heeft wel een eigen e-ticket nodig. 
  • Kinderen vanaf 12 jaar betalen de prijs van een volwassene. 
  • De Arriva multidagkaart (dal) is alleen geldig in de daluren, dus na 9.00 uur. 
  • Op feestdagen en in het weekend is deze kaart de hele dag geldig. 
  • Dit vervoerbewijs is alleen te gebruiken in de Arriva app. Je krijgt 2 of 4 dagkaarten die je zelf kunt activeren op de dag dat je gaat reizen. De Arriva app is te gebruiken op IOS en Andriod.

Dagkaart Arriva bus en trein

Voor sommige evenementen is juist een dagkaart interessanter. De Arriva dagkaart wordt aangeboden met een vroegboekkorting.

  • Tot een week voor een aantal evenementen betaal je slechts € 7,50 en reis je in alle bussen en trein van Arriva in Fryslân en in de trein van Arriva in Groningen (niet geldig in de Qliners 304 en 314). 
  • In de week voorafgaand aan het evenement betaal je € 10. 
  • Maximaal 3 kinderen t/m 11 jaar reizen gratis mee met een betalende volwassenen, maar ieder kind heeft wel een eigen e-ticket nodig. • Kinderen vanaf 12 jaar betalen de prijs van een volwassene. De Arriva dagkaart bus en trein is alleen geldig in de daluren, dus na 9.00 uur. • Op feestdagen en in het weekend is deze kaart de hele dag geldig en is geldig voor één persoon.

Beeld: LF2018-Fries Straatfestival door Imazzo

9292 reist met je mee

 

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over het OV via Facebook en Instagram. Je kunt een vraag stellen via Twitter, FB Messenger of bellen met 0900-9292 (€0,90 p/m max. €18)