Staking in het OV

Werkonderbreking dinsdag 28 mei 2019

Door de vakbonden is er een werkonderbreking in het OV aangekondigd voor dinsdag 28 mei 2019 met mogelijk grote landelijke impact. 

Laatste update: 24 mei 2019 15.15 uur

Gevolgen per vervoerder

Er wordt nu bekeken welke gevolgen dit heeft voor alle dienstregelingen. Wanneer er vanuit de vervoerders meer duidelijk is zal dit gemeld worden op de website en social media kanalen van 9292 en zal de reisplanner worden aangepast met de meest actuele informatie.

Hieronder tonen we de informatie die op dit moment bekend is vanuit de vervoerders.

Arriva

De vakorganisaties hebben aangekondigd om op 28 mei de hele dag te gaan staken in het openbaar vervoer in het kader van landelijke pensioenacties. Wat voor gevolgen dat gaat hebben voor onze dienstverlening en in welke regio’s weten we nu nog niet. Zodra hier meer over bekend is delen we die informatie.

Breng

De vakbonden hebben aangekondigd dat er op dinsdag 28 mei een staking gaat plaatsvinden in het Nederlandse openbaar vervoer. Wat dit exact voor de dienstverlening van Breng betekent, is nog niet duidelijk.

Connexxion

De vakbonden hebben aangekondigd dat er op dinsdag 28 mei een staking gaat plaatsvinden in het Nederlandse openbaar vervoer. Wat dit exact voor de dienstverlening van Connexxion betekent, is nog niet duidelijk.

EBS Waterland

Op dit moment weten wij nog niet in hoeverre de EBS-medewerkers aan de oproep om te staken gehoor zullen geven. We adviseren je om in elk geval op 28 mei de hele dag rekening te houden met uitvallende bussen, treinen, trams en metro’s!

EBS Voorne-Putten Rozenburg

Op dit moment weten wij nog niet in hoeverre de EBS-medewerkers aan de oproep om te staken gehoor zullen geven. We adviseren je om in elk geval op 28 mei de hele dag rekening te houden met uitvallende bussen, treinen, trams en metro’s!

GVB

GVB begrijpt de zorgen van reizigers over de gevolgen van de staking op 28 mei. De staking is aangezegd voor alle vervoeronderdelen van GVB: de metro, bus, tram en de veren. GVB informeert je zo goed mogelijk over de situatie en de gevolgen voor jouw reis.

Hermes

De vakbonden hebben aangekondigd dat er op dinsdag 28 mei een staking gaat plaatsvinden in het Nederlandse openbaar vervoer. Wat dit exact voor de  dienstverlening van Hermes betekent, is nog niet duidelijk.

HTM

Op initiatief van de vakbonden vindt er op dinsdag 28 mei een staking plaats in het openbaar vervoer. Ook buschauffeurs en trambestuurder van HTM doen mee aan deze staking. Dat betekent dat alle bussen en trams van HTM deze dag niet rijden.

Gedurende de hele dag rijden er geen bussen en trams in het vervoersgebied van HTM. HTM adviseert reizigers indien mogelijk de reis uit te stellen tot de volgende dag of te kiezen voor een alternatief vervoermiddel.

NS

Als gevolg van de landelijke pensioenactie in het OV zal er op dinsdag 28 mei in het hele land zeer beperkt tot geen treinverkeer mogelijk zijn.

Keolis/Syntus inclusief Blauwnet

Houd er rekening mee dat er mogelijk minder treinen en bussen rijden. Welke lijnen er rijden is afhankelijk van het aantal chauffeurs/treinbestuurders dat niet staakt (werkwillig is), dit is pas 28 mei bekend. Op de website van Keolis lees je per regio de actuele status van de staking op 28 mei.

Qbuzz - Drechtsteden, Molenlanden en Gorinchem en de MerwedeLingeLijn

De vakbonden hebben opgeroepen om dinsdag 28 mei te gaan staken. In hoeverre dit Qbuzz in regio Drechtsteden, Molenlanden en Gorinchem en de MerwedeLingeLijn raakt, is op dit moment nog niet bekend.

Qbuzz - Groningen & Drenthe

Dinsdag 28 mei wordt er door de vakbonden een landelijke ov-staking georganiseerd. Hierdoor rijden er mogelijk weinig of zelfs geen bussen van Qbuzz in Groningen en Drenthe (stad- en streekbussen). 

RET

Op dinsdag 28 mei is er een staking in het openbaar vervoer. Voor reizigers van de RET betekent dit dat er geen trams, bussen en metro's rijden. De staking is van begin dienst tot einde dienst op 28 mei.

U-OV

De vakbonden hebben opgeroepen om op dinsdag 28 mei te gaan staken. Er is in de media aangegeven dat er in Utrecht niet gestaakt gaat worden, maar verdere details ontbreken op dit moment.

9292 reist met je mee

 

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over het OV via Facebook en Instagram. Je kunt een vraag stellen via Twitter, FB Messenger of bellen met 0900-9292 (€0,90 p/m max. €18)

 

Landelijke pensioenacties openbaar vervoer