Op aantal trajecten minder vervoer beschikbaar

In sommige gevallen uitval ritten

Er zijn in diverse plaatsen in Nederland stakingen in het stads- en streekvervoer aangekondigd. Dit treft vooral het bus-, tram- en metrovervoer en niet het treinvervoer. Het gaat steeds om stakingen van 24 uur (een dag) die zich verplaatsen naar andere delen van het land. 

Daarnaast heeft een aantal vervoerders te kampen met personeelstekorten waardoor er ritten onverwachts kunnen uitvallen. Dit kan ook treinverkeer betreffen. 

Het is op dit moment lastig in te schatten wat de gevolgen zijn voor je reis. Houd voor de meest actuele situatie de berichten in de 9292 reisplanner in de gaten.

Minder vervoer door regionale stakingen streekvervoer

Momenteel geen stakingen bekend. 

Minder vervoer door personeelstekort 

NS heeft aangekondigd dat er door personeelstekort minder treinen kunnen rijden op een aantal trajecten. 

 

Actuele meldingen van OV-bedrijven op 9292.nl en 9292 app

Actuele meldingen van verstoringen en wijzigingen worden door de OV-bedrijven ingevoerd. Deze zijn terug te vinden in je reisadvies. Een overzicht van deze meldingen vind je op deze plek. In de zoekbalk zoek je vervolgens op 'plaats', 'lijn' of 'OV-bedrijf' om de melding te vinden die voor jouw reis van toepassing kan zijn. Dit kan ook in de 9292 app. Je vindt de actuele meldingen via de menuknop bij 'Wijzigingen'. 

Plan je reis kort van tevoren - gebruik de 'opties' in de 9292 planner

Hebben de acties gevolgen voor jouw reis, kijk dan van tevoren of er een alternatief reisadvies is. Zo kun je in de 9292 app bij 'opties' de mogelijkheid om vervoersmiddelen aan of uit te schakelen. Wellicht kun je via een alternatieve route toch op je bestemming komen. 

Ook kun je bij 'start' en 'einde' van je reis kiezen om een deze delen van je reis te maken met de fiets, de scooter of ander vervoer.

Daar waar dit van toepassing is zullen we je laten zien of er een mogelijkheid is om een fiets of scooter te huren. 

Downloaden laatste versie 9292 app

Laatste update van de 9292 downloaden kan in de appstores. Zorg dat je altijd de laatste versie op je telefoon hebt staan zodat je gebruik kunt maken van de beste ervaring.
Logo PlayStore Logo AppStore Logo Appgalary

 Of open 9292.nl/app op je telefoon. Je komt dan direct bij de juiste app uit.