Waar wil je heen?

Reis je regelmatig met de trein?

Dan is het vaak voordelig om voor een vast bedrag per maand of met korting te reizen. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden. Bekijk de prijzen van abonnementen voor 2017 voor alle treintrajecten in Nederland.

Veelgestelde vragen

Wat waren de prijzen van treinkaarten in 2016?
Welk abonnement heb ik nodig?

Vraag een reisadvies op via onze OV-reisplanner. Bij je reisadvies staat de prijs van je reis met de OV-chipkaart. Klik op de link 'Abonnement voor deze reis'

Vul in het volgende scherm je leeftijd in en hoe vaak je reist en klik op Geef Advies.

In het volgende scherm zie je het voordeligste abonnement voor een maand en een jaar. Je kunt de abonnementen aanklikken voor meer informatie. Als je met de muis over de iconen gaat zie je voor welk reisdeel het genoemde abonnement geldt.

Waar koop ik een treinabonnement?

Een Traject Vrij abonnement kun je online en via de NS Klantenservice aanschaffen en op een persoonlijke OV-chipkaart plaatsen. Als je nog geen persoonlijke OV-chipkaart hebt ontvang je deze na je bestelling met het product Traject Vrij er op. Als je al een persoonlijke OV-chipkaart hebt kun je het product Traject Vrij na je bestelling ophalen uit de kaartautomaat.
De maandabonnementen Altijd Voordeel en Altijd Vrij zijn  te koop in de kaartautomaat op de stations en de servicebalie van het OV-bedrijf.

De overige abonnementen kun je via de website van het OV-bedrijf aanschaffen en op je persoonlijke OV-chipkaart laden. Let op dat je persoonlijke OV-chipkaart langer geldig is dan het abonnement. Het opladen van je abonnement kan bij één van de kaartautomaten op de stations of een ander oplaadpunt voor de OV-chipkaart.

Heb je nog geen persoonlijke OV-chipkaart, of is je kaart korter dan een jaar geldig? Dan kun je tegelijk met je abonnement een nieuwe OV-chipkaart online kopen. De geldigheidsduur van je OV-chipkaart staat op de voorkant van je kaart vermeld.

Wat betaal ik voor de reis van kinderen tot en met 3 jaar?

Kinderen tot en met 3 jaar reizen gratis. Voor kinderen van 4 t/m 11 geldt een kindertarief. Bekijk hiervoor het Kids Vrij Abonnement in de tabel hierboven.

Wat zijn de dal-, spits- en weekenduren?

De daluren zijn de uren voor 6.30 uur en tussen 9.00 – 16.00 uur, plus het hele weekend.

De spitsuren zijn de uren tussen 6.30-9.00 uur en tussen 16.00 – 18.30 uur.

Het weekend loopt van vrijdagavond 18.30 tot en met maandagochtend 4.00 uur.

Deze dal- en spitstijden gelden het hele jaar, ook in juli en augustus en tussen Kerst en Oud en Nieuw. Tijdens de feestdagen gelden geen spitstijden.

Wat is het Studentenreisproduct?
Studentenreisproduct
Wat is het? Als student kun je met dit product vrij reizen met het openbaar vervoer, in alle bussen, trams, metro's en de meeste veerboten. Voor bepaalde bussen kan een toeslag gelden. Daarnaast kun je hiermee reizen in alle binnenlandse treinen (2e klas), met uitzondering van Thalys. Voor bepaalde treinen, zoals de ICE en Intercity direct, geldt een toeslag.
Wat kost het? Als je recht hebt op studiefinanciering en geen vergoeding OV-buitenland ontvangt, mag je met het studentenreisproduct (week- of weekendabonnement) gratis of met korting reizen in het openbaar vervoer in Nederland.
Waar is het te krijgen? Kijk op de website van Studentenreisproduct voor meer informatie.
Raam van een rijdende trein met een krant op de vensterbank

Wil je een reisadvies op maat? Neem contact met ons op

0900 - 9292

€0,90 p/m max. €18,-