Waar wil je heen?

Waar komen wij vandaan?

Al bijna 25 jaar verzorgt 9292 reisinformatie in Nederland

In die jaren hebben we een enorme kennis en ervaring opgebouwd als het gaat om reizen met bus, trein, tram, metro en veerboot. Reis even met ons mee in de tijd…

De start

In 1991 sloegen de toenmalige openbaar vervoerbedrijven de handen ineen om reisinformatie een nieuw impuls te geven. Ieder vervoerbedrijf verstrekte toen nog reisinformatie over de eigen dienstregeling via een eigen telefoonnummer. OV Reisinformatie v.o.f bouwde een planner waarin alle dienstregelingen in Nederland werden geïntegreerd en waarmee reisadviezen met alle vormen van vervoer werden gegeven. Dat werd georganiseerd via een landelijk telefoonnummer: 06- 9292. In 1992 was het zover en ging deze dienstverlening echt van start.

Ontwikkeling

In de jaren daarna werd de dienst uitgebreid met informatie over geplande wijzigingen, tarieven, halte-informatie, verstoringen in de dienstregeling en allerhande informatie over het openbaar vervoer. Reisinformatie is nu op te vragen via de telefoon, (mobiel)internet en de apps. In 2000 werd OV Reisinformatie REISinformatiegroep. We ontwikkelden dienstverlening voor de overheden en het bedrijfsleven. En in 2012 startte REISinformatiegroep de uitgifte van Open Data.

06-9292 werd 0900 9292, OVR werd 9292 en de vof werd een BV. Van een landelijke telefoondienst voor reisinformatie groeide REISinformatiegroep uit tot Shared Service Center voor het openbaar vervoer op het gebied van reisinformatie en data.

Op naar de toekomst...

En als we even terugkijken naar de jaren negentig: van 12 miljoen reisadviezen via de telefoon toen, geven we nu meer dan 650 miljoen reisadviezen via alle diensten samen. Ieder jaar komen er weer gebruikers bij. We vragen ons niet meer af of daar een limiet aan is. We vragen wel aan de reizigers waar ze behoefte aan hebben. Wat kunnen we verbeteren, vernieuwen of ontwikkelen? Hoe kunnen we je nog beter van dienst zijn? Want waar je ook heen gaat, 9292 reist met je mee.

Wil je een reisadvies op maat? Neem contact met ons op

0900 - 9292

€0,90 p/m max. €18,-