Waar wil je heen?

NS-proef spitsmijden uitgebreid

Tijdelijke spitsbussen stoppen met rijden

Laatste update: donderdag 3 november 2016 11:00

De proef met spitsmijden door middel van de app MyOV door NS wordt uitgebreid van twee naar zes trajecten. Via deze app kunnen reizigers punten sparen wanneer ze buiten de spits reizen. Die proef vervangt de tijdelijke inzet van de spitsbussen, waarmee NS de drukte in de spitsuren wilde opvangen.

Trajecten

Voor de trajecten Geldermalsen-Utrecht en Amersfoort-Utrecht hebben al 6000 reizigers van NS de app gedownload. Een bovenverwacht aantal. De uitbreiding betreft de trajecten:

  • Den Bosch-Utrecht
  • Arnhem-Utrecht
  • Veenendaal-Utrecht
  • Hilversum-Utrecht

De NS durft nog niet te zeggen of hiermee echt de overlast van drukke treinen beperkt kan worden. “De eerste resultaten zijn bemoedigend, maar het is nog te vroeg om te zien of het leidt tot minder drukke treinen”, aldus NS.

Punten sparen

Reizigers krijgen in de MyOV app te zien welke treinen rustiger zijn en krijgen punten toegekend als ze de drukke treinen ontwijken. Die punten kunnen worden ingewisseld voor een cadeautje, zoals een kop koffie op het station, maar ook bijvoorbeeld een bioscoopkaartje.

Deze app is eerder als proef ingezet op de noordelijke lijnen en de Vechtdallijnen van Arriva en door Connexxion op de Valleilijn. Zo wordt geprobeerd om treinreizigers beter over de dag te spreiden. NS heeft te maken met erg drukke spitsuren, waardoor de vervoerder meerdere maatregelen neemt.

9292 reist met je mee

Logo MessengerBlijf op de hoogte van ons laatste nieuws over het OV via Facebook en Instagram. Je kunt een vraag stellen via Twitter, FB Messenger of bellen met 0900-9292 (€0,70 p/m max. €14, vanaf 12 dec 2016 €0,90 p/m max. €18)

Beeld van MyOV

Wil je een reisadvies op maat? Neem contact met ons op

0900 - 9292

€0,90 p/m max. €18,-