Waar wil je heen?

Charleroi Airport

Het vliegveld Charleroi ligt ten zuiden van Brussel.

Openbaar vervoer – Bus en trein (Charleroi en Brussel)

Met bus A kun reis je ieder half uur tussen Charleroi en Charleroi Airport. De beginhalte is het belangrijkste treinstation van Charleroi, Charleroi-Sud, 1 kilometer ten zuiden van het centrum. Een rit met bus A duurt een kleine 20 minuten en kost € 5,- voor een enkele reis. De halte van de luchthaven heet Gosselies Airport.

Daarnaast bestaat er een speciaal Rail & Fly ticket voor Charleroi Airport, waarmee je van ieder Belgisch treinstation naar het vliegveld kunt reizen. Je betaalt hiervoor een vast bedrag, de busrit met bus A is bij deze prijs inbegrepen.

Met de trein duurt het 55 minuten om van Brussel-Centraal naar Charleroi-Sud te komen. De trein vertrekt twee (6 volgens mij) keer in het uur van en naar Brussel-Centraal. De prijs van een kaartje is €14,40 (bustraject TEC inbegrepen) voor een enkeltje.

Bus vervoer – Brussels City Shuttle (Brussel-Zuid)

Er is een directe busverbinding tussen Charleroi Airport en het grootste treinstation van Brussel, Brussel-Zuid. De pendelbussen rijden tweemaal per uur en doen er 60 minuten
over om de afstand te overbruggen. De bus vertrekt voor het vliegveld en bij het station Brussel-Zuid op de kruising Frankrijkstraat/Onderwijsstraat.

Kaartjes zijn te koop bij de ticketbalie,het Self Service Ticketsysteem en op het treinstation van de bestuurder Het goedkoopste is echter online via de website, dan hoef je geen € 3,- ‘handling fee’ te betalen. Per volwassene mag er maximaal 1  kind gratis
meereizen.

Tarieven

Prijzen

Enkele reis

Retour

Volwassenen

€ 14

€ 28

Kinderen vanaf 4 jaar

€ 14

€ 28

De informatie op deze pagina is grotendeels tot stand gekomen met de informatie van www.vliegveldinfo.nl

Charleroi Airport - By Fernandopascullo

Wil je een reisadvies op maat? Neem contact met ons op

0900 - 9292

€0,90 p/m max. €18,-